- Reklama -

Růžičkovo trápení: Židlický mu nedorazí, o Mrázka s Kindlem nemá zájem

- Reklama -

Český tým se bude muset na mistrovství světa obejít bez obránce Marka Židlického z Detroitu i útočníka Martina Ručinského. Podle trenéra Vladimíra Růžičky se jedná o bolestnou ztrátu.
„Bolí to, ale nedá se nic dělat,“ řekl hlavní kouč po čtvrtečním tréninku.
Čtyřiačtyřicetiletého Ručinského do hry nepustí zranění krční páteře. Start na domácím šampionátu mu nedoporučil fyzioterapeut Pavel Kolář.
„Je to velká škoda, protože Martin měl vynikající sezonu, neskutečnou fazónu. Je to vynikající hráč do kabiny,“ litoval Růžička.
Češi nebudou moci v Praze využít ani služeb osmatřicetiletého Židlického, jenž kvůli následkům otřesu mozku chyběl v rozhodujícím sedmém utkání série s Tampou.


Kdo se z účasti na MS omluvil: Zbyněk Michálek (D, St. Louis), Milan Michálek (F, Ottawa), Michael Frolík (F, Winnipeg), Radim Vrbata (F, Vancouver).
Koho z NHL čeští trenéři neoslovili: Michal Neuvirth (G, NY Islanders), Petr Mrázek (G, Detroit), Jakub Kindl (D, Detroit), Patrik Eliáš (F, New Jersey), Jiří Tlustý (F, Winnipeg), Andrej Nestrašil (F, Carolina), Dmitrij Jaškin (F, St. Louis), David Pastrňák (F, Boston).


O další vypadnuvší z bojů o Stanley Cup gólmana Petra Mrázka a beka Jakuba Kindla (oba Detroit) se trenérské duo Růžička – Špaček ucházet nebude. Přednost před brankářem Red Wings, jenž svými výkony učaroval i zámořským novinářům, dostal Jakub Kovář z Jekatěrinburgu. Ten však zatím na pozici třetího brankáře zapsán nebude.


Nepřehlédněte:

- Reklama -

Soupiska českého týmu na MS momentálně čítá 21 jmen. Na zbývající tři volná místa v poli je nadále pět kandidátů – útočníci Lukáš Radil z Pardubic, Michal Vondrka ze Sparty, Radek Smoleňák ze švédského MODO Hockey a obránci Vojtěch Mozík z Plzně a Michal Kempný z Komety Brno.
S dalšími posilami z NHL už Růžička nepočítá.
Do světového šampionátu vstoupí čeští hokejisté v pátek ve 20:15 zápasem proti Švédsku.
Soupiska českých hokejistů na mistrovství světa v Praze:
Pozn.: Posily z NHL barevně zvýrazněny, kliknutím na jméno se dostanete na hráčovy statistiky.
Brankáři: Alexander Salák (Novosibirsk/KHL), Ondřej Pavelec (Winnipeg/NHL).
Obránci: Petr Čáslava (Pardubice), Jan Kolář (Vladivostok/KHL), Ondřej Němec (CSKA Moskva/KHL), Jakub Nakládal (TPS Turku/Fin.), Jakub Krejčík (Örebro/Švéd.), Michal Jordán (Carolina/NHL), Jan Hejda (Colorado/NHL).
Útočníci: Dominik Simon (Plzeň), Jakub Klepiš (Třinec), Petr Koukal (Jokerit Helsinky/KHL), Jan Kovář (Magnitogorsk/KHL), Jiří Novotný (Jaroslavl/KHL), Vladimír Sobotka (Omsk/KHL), Martin Zaťovič (Togliatti/KHL), Jaromír Jágr (Florida/NHL), Jakub Voráček (Philadelphia/NHL), Martin Erat (Arizona/NHL), Tomáš Hertl (San Jose/NHL), Roman Červenka (Petrohrad/KHL).
Titulní foto: Steven King/Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -