- Reklama -

Ryan McDonagh zažívá díky Světovému poháru skvělou sezonu

- Reklama -

Kapitán New Yorku Rangers Ryan McDonagh zažívá díky Světovému poháru výborný vstup do sezony. Lépe bruslí, rychleji čte hru, je sebevědomější na puku. „Před začátkem ligy jsem zažil pár důležitých zápasů. Na Světovém poháru jsem se nastavil tak, že pro mě nebyl problém nastoupit za Rangers ve vysokém tempu. Hrajeme teď rychle, cítím se dobře,“ říká obránce Jezdců.
McDonagh hraje agresivně a podporuje tak druhý nejlepší útok ligy (3,5 gólu na zápas). Loni nasbíral 34 bodů, letos má v půlce sezony už 28. A podruhé za sebou se zúčastní All-Star zápasu. Jako jediný Jezdec. „Vylepšili jsme náš přechod do útoku, hrajeme agresivně, tlačíme se dopředu, což mi samozřejmě vyhovuje,“ chválí si změnu systému McDonagh.
„Každý rok je jiný, týmy hrají odlišně. Ryan však hraje pořád stejně. Je naše jistota a dává nám přesně to, co byste od kapitána čekali. Letos je opravdu nakopnutý, to na něm vidíte. Vede nás, určuje směr hry. Dělá pro nás všechno,“ říká další obránce Dan Girardi.

 Ryan McDonagh a Antti Raanta

Ryan McDonagh jde příkladem pro mladé hráče, především Brady Skjei následuje svého lídra na ledě i mimo něj. „Na tréninku odchází z ledu vždy mezi posledními. Toho jsem si hned všiml. Snažím se s ním zůstávat, dokud nás chlapi nevyhodí. Většinou jsme opravdu dlouho,“ říká Skjei, který stejně jako McDonagh pochází z Minnesoty.
U Rangers působí také obránce Adam Clendening, většinou zdravý náhradník. Doteď se zapojil jen do 15 utkání. „Ryan mě ale vždy kontroloval, ptal se mě, jak se mám. Staral se o to, abych se stále cítil jako součást týmu. Správný kapitán,“ chválí týmového lídra 24letý Američan.
Rangers jsou s 59 body na pátém místě Východní konference. Do play off se s největší pravděpodobností podívají. Jde jen o to, zda opět skončí v prvním kole nebo postoupí dál. S McDonaghem mají šanci na úspěch.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -