- Reklama -

Ryan Spooner bude pokračovat v Bostonu

- Reklama -

Ryan Spooner se jako chráněný volný hráč dohodl na podmínkách nové roční smlouvy s Bostonem a předešel tak arbitrážnímu řízení, které mělo určit výši jeho platu. Podle informací zámořského tisku si pětadvacetiletý centr v příští sezóně vydělá 2,825 miliónu dolarů.
„Myslím si, že v lize není jediný hráč, který by si chtěl něčím takovým procházet. Ani pro tým to (arbitráž) není nic příjemného, a proto jsme nakonec našli společnou řeč,“ uvedl ve svém prohlášení kanadský hokejista.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Během minulého ročníku National Hockey League nastoupil rodák z Ottawy do 78 utkání, ve kterých nasbíral 39 bodů za 11 branek a 28 přihrávek. Ve čtyřech zápasech play off přihrál na dvě branky.
„Beru to pozitivně. Podpis jednoleté smlouvy vnímám jako výzvu. Musím se snažit odehrát dobrou sezónu, abych ukázal, že mohu být hráčem, jakého si přejí,“ řekl Spooner, který strávil celou svou dosavadní kariéru v NHL v dresu Bruins.
„Roční kontrakt je důkazem toho, že si mě potřebují ještě trochu vyzkoušet. Mluvil jsem s nimi a bylo mi řečeno, že spoustu věcí dělám skvěle. Chci být prospěšný týmu a je toho hodně, co mu mohu nabídnout a na čem ještě potřebuji zapracovat.“
Medvědi draftovali Ryana Spoonera před sedmi lety ve druhém kole ze 45. pozice. V základní části soutěže prozatím odehrál 214 zápasů, v nichž zaznamenal 117 bodů za 32 gólů a 85 asistencí. Boje o Stanley Cup okusil letos vůbec poprvé.
„Ryan má ofenzivní schopnosti, díky nimž může být údernou silou při zakončování a to především v přesilových hrách,“ uvedl na jeho adresu generální manažer Bostonu Don Sweeney. „Očekáváme od něj, že se bude dál zlepšovat, aby se stal ještě dokonalejším obousměrným hráčem.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -