- Reklama -

S Jágrem se do play off dostaneme, nepochybuje Luongo

- Reklama -

V minulé sezóně po výměně z New Jersey odehrál Jaromír Jágr za Pantery jen dvacet zápasů, ale dokázal v nich nasbírat osmnáct bodů. Teď si představte, jak by to vypadalo, kdyby čtvrtý muž historických statistik NHL strávil na Floridě celý ročník.
Roberto Luongo tu představu má. Je pro něho jasně spojená s ideou, že tým se po čtyřech letech znovu podívá do play off. Jágr totiž krátce po skončení sezóny podepsal s Panthers nový kontrakt, což podle kanadského reprezentačního gólmana výrazně zvedá šance na postup.
„Jágr hrál neskutečně. Celá první lajna hrála pohromadě velice dobře. Pokud budeme schopni takovouhle produktivitu v příští sezóně předvádět každý večer, jsme ve velice dobré formě,“ tvrdí Luongo v rozhovoru pro klubové stránky.

Českého veterána v elitní floridské formaci doplňovali mladíci Jonathan Huberdeau a Aleksander Barkov. Prvně jmenovaný po Jágrově příchodu zaznamenal 21 bodů (skoro 40 procent své celosezónní bilance), 15 bodů druhého je ve srovnání s předchozími čísly ještě výraznějším zlepšením. Škoda, že na své výkony nemohlo tohle trio navázat i během vyřazovacích bojů. K získání vstupenky chybělo Panterům sedm bodů.
Podle Luonga se v příštím ročníku hranici oddělující úspěšné od neúspěšných podaří překonat.
„V minulé sezóně jsme si nebyli tak úplně jistí, čeho můžeme dosáhnout. Měli jsme tu spoustu nových tváří, nové trenéry. Letos je načase udělat další krok. Našemu týmu nepůjde o nic jiného než o play off, jakýkoliv nižší cíl není akceptovatelný. Jako mužstvo si to uvědomujeme a přijímáme to,“ říká Luongo.
„Během předchozí sezóny jsme si uvědomili svůj potenciál. Víme, že máme dobrý tým, který je v dalších letech schopný dokázat něco výjimečného. Zatím se ale chceme zaměřit na tuto sezónu, abychom se dostali do play off. Dál se může stát cokoliv.“
K vyšším bodovým ziskům by Floridě mohlo pomoci i nově zavedené pravidlo o prodloužení hraném s třemi hokejisty v poli. NHL si od něho slibuje nižší počet zápasů, které dospějí k samostatným nájezdům – což je disciplína, která nepatří k silným stránkám Panthers.
„Určitě to bude lepší než nájezdy,“ domnívá se Roberto Luongo, přičemž se na věc nedívá pouze z hlediska týmu, jehož dres momentálně obléká. „Bude více příležitostí ke skórování, a to přece v hokeji chceme. Budou přečíslení dva na jednoho a brejky; když v nich  jeden tým selže, dojde k přečíslení na druhé straně. Myslím, že prodloužením tři na tři bude končit hodně utkání. Pro brankáře to bude frustrující, ale fanoušci budou nadšení.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -