- Reklama -

S mladými jsme vždycky trpěliví, vzkazuje z Chicaga Joel Quenneville

- Reklama -

Nejsme na to u něj moc zvyklí, ale Joel Quenneville dal přesto najevo, že hodlá dát v nadcházející sezóně víc šancí mladým hráčům. Mimo jiné to ukáže, kolik trpělivosti v sobě kouč Chicaga má.
Kádr Blackhawks se jako každý jiný nevyhne určité obměně, starší hráče doplňují mladí. Už proto, že na ty starší někdy prostě nejsou peníze, respektive prostor pod platovým stropem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Chicago jako úspěšný tým bojuje s tímto problémem každé léto. Trenér Quenneville tedy podle vlastních slov počítá také do příští sezóny s tím, že zapracuje některé mladé hráče.
„Vidím v našem týmu víc rychlosti,“ řekl spokojeně kouč. „Hlavně v zadních řadách máme hodně možností, máme z čeho vybírat. Někteří obránci mají potenciál, na základě kterého mohou dostat víc času a prostoru.“
Otázkou je, kolik trpělivosti s nimi bude Quenneville a jeho trenérský štáb mít. Nahradit bude třeba hlavně Andrewa Shawa nebo Andrewa Ladda. Když byl trenér na tuto otázku v létě dotázán, odpověděl klidně: „Vždycky jsme trpěliví…“
Právě kouč Chicaga je přitom dobře známý svou zálibou v míchání útoků nebo ponechávání hráčů mimo sestavu jako prostředek motivace. Zdravý náhradník je v Chicagu obvyklý trest, aby se hráč na tribuně měl čas nad sebou zamyslet.
V minulé sezóně sice dostalo několik hokejistů z farmy v AHL šanci v prvním týmu, obvykle ale ne víc než několik zápasů. Tanner Kero dostal prostor v sedmnácti zápasech, Marko Daňo ve třinácti, Ryan Hartmann ve třech, Kyle Baun ve dvou, Mark McNeill v jednom duelu.
„Loni jsme měli několik nových hráčů, nebylo to o tom, že bychom s nimi neměli trpělivost,“ vysvětlil Quenneville. „Někteří hráči si moc nezahráli kvůli zranění nebo prostě kvůli kolísavé formě.“
Každopádně před příští sezónou dojde sestava Chicaga další proměnou. Odešli Rob Scuderi, Trevor Daley, Viktor Tichonov či Jiří Sekáč. Také kapitán Jonathan Toews připustil, že mužstvo bude muset najít nové složení útoků.
„Kromě řady Panarin – Anisimov – Kane dojde zřejmě v každém dalším útoku k aspoň jedné změně. Hráči si na sebe budou muset v základní části zvyknout, v play off už musí všechno sedět.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -