- Reklama -

S NHL se loučí další velké jméno

- Reklama -

Fanshop týmu
Útočník Alexandre Burrows pověsil brusle na hřebík. Konec kariéry oznámil v sedmatřiceti letech po bídném ročníku, v němž nashromáždil jen 14 bodů (6+8).
Rodák z kanadského Pincourtu spojil své působení v nejslavnější hokejové soutěži především s Vancouverem, který jej jako nedraftovaného hokejistu do NHL přivedl a v jehož barvách zaznamenal během sezóny 2009/10 s 67 body své kariérní maximum.


Kšiltovky a čepice NHL, které musíš mít? Klikni ZDE.


V roce 2017 přestoupil Burrows k Senators, kde jeho výkony upadaly a kteří jej před pár dny umístili na listinu nechráněných hráčů s cílem vykoupit ho ze smlouvy.
Celkem odehrál během 13 sezón v NHL 913 zápasů s bilancí 205 gólů a 204 asistencí.

„Jsem se svou kariérou spokojený a mám na ni několik skvělých vzpomínek. Během těch let jsem se setkal s úžasnými lidmi. Nejvíc mi budou chybět spoluhráči,“ prohlásil Burrows ke svému odchodu z velkého kluziště.
S ledním hokejem se však úplně neloučí. Jeho kroky nyní povedou na farmu Montrealu v AHL, kde bude zastávat roli asistenta trenéra.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -