- Reklama -

S novou smlouvou v kapse se Holtby těší na novou sezónu, která je pro něj velkou výzvou

- Reklama -

Brankář Braden Holtby má za sebou svou nejlepší sezónu kariéry v NHL. V play off měl dokonce do vyřazení Capitals nejlepší gólmanské statistiky v průměru inkasovaných branek (1,77) a úspěšnosti zákroků (94,4%). A v nové sezóně chce být ještě lepší. V úterý ukončil dovolenou a vrátil se do Washingtonu.
„Každý rok je obtížný. Jedna věc je, jak vždy věci vypadají na papíře a v přípravě. Ale když pak sezóna opravdu začne, tak je všechno úplně jinak a myslím, že jsme se z toho v posledním roce jako tým hodně poučili,“ vykládá Holtby.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pro Washington skončil loňský ročník vyřazením ve druhém kole play off s New Yorkem Rangers. A byla to hodně krutá prohra. Vyrovnaná série mezi Caps a Jezdci totiž došla do sedmého zápasu. V tom se nakonec až v prodloužení radovali hokejisté z Mahattanu.
„Dokázali jsme si, čeho jsme schopni. Tak do toho teď půjdeme se stejnou vervou jako před rokem. Ovšem tentokrát bude na naší straně víc zkušeností a také na nás bude kladeno větší očekávání. Ale bude to zábavná jízda a díváme se dopředu s optimismem,“ dodává mladý gólman.
Washington do něj vkládají velké naděje, vždyť v červenci podepsal s pětadvacetiletým rodákem z Lloydminsteru nový pětiletý kontrakt za 30,5 milionu dolarů. „Cítíme, že se právě dostává do nejlepší části kariéry a přes své mládí už je jedním z nejlepších gólmanů v historii klubu,“ míní generální manažer Brian MacLellan.

„Když se podíváte na brankáře z posledních let, tak jen pár si dokázalo udržet vysokou výkonnost, u dalších je to chvíli nahoře a chvíli dole. A já samozřejmě chci být mezi tou špičkou,“ přeje si Holtby.
„Je to pro mne osobně velká výzva a dívám se ve své kariéře dopředu. Chci se zlepšovat a dokázat sám sobě jak daleko jsem schopný se ve svých výkonech dostat. A pochopitelně také, jak daleko se můžeme dostat jako tým. Většinou je to tak, že když se daří týmu, tak hrají lépe i individuality,“ dodává na závěr.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -