- Reklama -

S odchodem do důchodu to Lecavalier myslí vážně

- Reklama -

Ve svém předchozím působišti ve Philadelphii se Vincent Lecavalier trápil, většinu času strávil na tribuně nebo na marodce a v sedmi zápasech zaznamenal jen jednu asistenci. Po lednové výměně do Los Angeles svými zlepšenými výkony možná překvapil i sám sebe – ze 42 startů měl bilanci 10+7. Spekulace o tom, že by svůj avizovaný konec kariéry odložil o další rok, jsou ale bezpředmětné.
„Plány jsou pořád stejné, jako byly před několika měsíci, když jsem sem přišel,“ zopakoval v rozhovoru pro agenturu AP po vypadnutí Kings z play off. „Dostal jsem možnost zahrát si za tenhle tým a ještě si užít hokeje, a přestože to neskončilo tak, jak jsme si přáli, prožil jsem tu skvělé časy. Stále jsem v hloubi duše věřil, že jsem ještě schopný hrát dobře.“
„Králové mají výborný tým a já vím, že budou znovu vítězit. Je to vidět z toho, jak si vedou, kdo jsou jejich vůdci a jak talentované hráče tady mají,“ chválí 36letý veterán klub, v němž zakončí svoji aktivní hokejovou pouť.
Vítězovi Stanleyova poháru z roku 2004 našel trenér Darryl Suter místo uprostřed třetí formace mezi Tannerem Pearsonem a Dustinem Brownem, bývalý vítěz Richardovy trofeje tak dostal možnost potvrdit i své defenzivní kvality.
„Každému dokázal, že sem nepřišel jen dohrát sezónu a ničím nepřispět. Dostalo se nám od něho všeho, co jsme očekávali a o co jsme požádali,“ chválí kolegu hvězda ofenzívy Los Angeles Anže Kopitar. „Byl pro nás vítanou posilou a my jsme mu umožnili, aby dobře zapadl.“
Pro příští sezónu ovšem Lecavalier do plánů Kings tak docela nezapadá. Generální manažer Dean Lombardi přiznává, že pro letošek pro něho našli místo pod platovým stropem, ale v budoucnu by kvůli kanadskému útočníkovi museli škrtat jinde, a to se jim nechce. Rodák z Ile Bizard má ve smlouvě teoreticky končící v létě 2018 průměrný roční příjem 4,5 miliónu dolarů, půlka se ovšem započítává Flyers.
Lecavalier se proto v pátek po porážce od San Jose na ledě Staples Center prakticky loučil s kariérou.
„Prožil jsme spoustu pěkných momentů. Jedním z nejlepších byl zisk Stanley Cupu, ale nádherné bylo i to, že jsem dostal druhou šanci v okamžiku, kdy už jsem nepočítal, že bych mohl dále hrát. Poslední tři nebo čtyři měsíce byly úžasným zážitkem,“ líčí aktér 1212 zápasů základní části a 75 utkání play off.
„Kluci na mě byli ohromně milí,“ popisuje závěrečné defilé spojené s potřásáním rukou. „Pár mi jich řeklo, ať pokračuju dál. Ti mladší mi říkali, jak sledovali moji kariéru. Bylo to skvělé,“ zakončuje Vincent Lecavalier.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -