- Reklama -

S Palátem jsme silnější, radoval se kouč Tampy Bay z návratu českého útočníka

- Reklama -

Na dva až tři týdny mělo podle odhadů vyřadit Ondřeje Paláta zranění ve spodní polovině těla. Nakonec stačil týden a tři vynechané zápasy. Českého útočníka po pátečním tréninku definitivně uschopnil klubový lékař. Palát se tak mohl vrátit po bok svých spoluhráčů z útoku Tylera Johnsona a Nikity Kučerova a přispět dvěma nahrávkami k výhře 3:1 nad Detroitem.
„Cítím se dobře,“ pochvaloval si mladý Čech na pátečním tréninku. „Nehrál bych, kdybych cítil jakékoli omezení, takže myslím, že jsem stoprocentní,“ doplnil.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Detroit prohrál ve čtvrtek s Jágrovou Floridou 1:3, teď zopakoval stejný výsledek na ledě sousedních Lightning. Za domácí se trefil ve 22. minutě Anton Stralman, o pár minut později vyrovnal slovenský forvard Tomáš Tatar, který překonal brankáře Bena Bishopa v přesilové hře a poprvé v kariéře si připsal v jednom ročníku NHL 50 bodů (26+24).
V závěrečném dějství se Blesky utrhly do vedení po trefě Alexe Killorna, do prázdné brány pak zpečetil výsledek Steven Stamkos, který tak zaznamenal svou čtyřicátou trefu v sezóně, což se mu povedlo počtvrté v sedmileté kariéře v National Hockey League.
„V prvních dvou třetinách jsme určitě nepodávali optimální výkon, ale v závěrečné třetině jsme zabrali. Čekali jsme, že to bude velmi vyrovnaný zápas, což se nakonec potvrdilo,“ sdělil Stamkos.
40. branka Stevena Stamkose v letošní sezóně NHL

Palát asistoval u první a třetí trefy domácích. Loni aspiroval český útočník na Calder Trophy pro nejlepšího nováčka sezóny, letos chtěl dokázat, že nešlo o náhodu a má na to hrát na nejvyšší úrovni pravidelně. Přestože se rozjížděl pomalu, dvěma pátečními asistencemi se dostal už na 54 bodů (15+39) a do vyrovnání loňského výkonu (59 bodů) mu schází pětkrát zabodovat. Bude na to mít deset utkání, které ještě čekají Tampu do konce základní části.
„Hraje v každé situaci, nastupuje do přesilovek, nastupuje do oslabení, je na ledě v poslední minutě, ať už o gól vedeme nebo pohráváme,“ pochválil Paláta trenér Tampy Bay Joe Cooper. „Je to chlap, který nerad prohrává. Samozřejmě žádný tým nemůže spoléhat na jednoho hráče, to se snadno dostanete do problémů, nicméně s Palátem jsme silnější, to je naprosto jasné.“

V pátek nebyl jediným, kdo se na úspěchu domácích podílel. První hvězdou byl za 31 zákroků vyhlášen Bishop, stejného ocenění se dočkal také gólman Red Wings. V brance Detroitu nahradil Mrázka v pátek Jimmy Howard a inkasoval dvakrát. 29 zákroků ale stačilo novinářům na nominaci na třetí hvězdu večera. Tou druhou byl za dvě asistence obránce Lightning Victor Hedman.
„Proti Detroitu a Montrealu se nám letos dařilo,“ připomněl švédský zadák. „Nešlo nám to proti Bostonu, tak snad to v neděli napravíme. Je fajn, kdy hrajete proti těmhle týmům dobře, když si vyzkoušíte tenhle typ atmosféry.“
Detroit prohrál čtvrté z pěti utkání a jeho hráči mají o čem přemýšlet. „Myslím, že jsme nastoupili slušně a vypracovali si několik dobrých příležitostí,“ řekl kapitán Henrik Zetterberg. „Samozřejmě, tohle už jsou zápasy jako v play off, musíme v nich makat víc, pokud chceme uspět. Nicméně můžu potvrdit, že dneska jsme dřeli a měli jsme tam pár dobrých momentů.“

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -