- Reklama -

S převahou útočníků, bez Čechů v prvním kole. Tak by mohl vypadat draft 2016

- Reklama -

Hala First Niagara Center bude v pátek a v sobotu plná hokejistů, brusle však nebude mít na nohou žádný z nich. Ještě více bude v aréně, která je za normálních okolností domovem Sabres, hokejových činovníků. Generální manažeři, majitelé klubů, trenéři a v neposlední řadě skauti – ti všichni přijdou rozhodnout (nebo se alespoň podívat), jaké talentované mladíky jejich tým získá pro příští sezóny. Na programu je 54. draft NHL.
Vévodit by mu měli útočníci, některé odhady jim slibují až 75 procent míst v prvním kole. Nejvyšší dvě příčky obsadí Toronto a Winnipeg téměř jistě Austonem Matthewsem (na snímku) a Patrikem Lainem (zřejmě v tomto pořadí), velké ambice mají také Jesse Puljujärvi, Matthew Tkachuk, Pierre-Luc Dubois či Alexander Nylander.



Výše uvedený výčet jmen naznačuje další zajímavý úkaz. Až na Duboise se nejedná o hráče kanadské národnosti, takže se možná poprvé od roku 1999 dočkáme toho, že mezi první pětkou nebude zástupce hokejové kolébky. Kanada je na tom v tomhle ohledu ale ještě pořád dobře. Čechům se může stát, že po dvou úrodných letech nebudeme mít žádného mladíka ani mezi prvními třiceti.



První kolo draftu odstartuje v pátek v sedm hodin večer podle času užívaného na východním pobřeží Spojených států, dalších šest je na programu v sobotu od deseti hodin dopoledne. Pořadí jednotlivých týmů určily jejich výsledky v základní části a v play off a následná loterie, jako už tradičně došlo (a zřejmě ještě dojde) k drobným úpravám na základě výměn mezi kluby. Potenciální zaměstnavatele v NHL by mělo najít 211 talentovaných mladíků (jeden post navíc ve druhém kole má Arizona jako kompenzaci za nepodepsání smlouvy s Connerem Bleackleym).



Foto: Pumpido75 / Wikipedia Commons

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -