- Reklama -

S tím, jak šel tento rok, jsme velmi spokojení, říkají v Las Vegas

- Reklama -

Prázdniny ani dovolenou si letos opravdu neužije. George McPhee prožívá pořádně perné léto. Spolu s ostatními funkcionáři Las Vegas finišuje se stabilizací kádru Golden Knights pro příští sezónu.
Právě dokončuje jednání o smlouvě pro chráněného hráče Natea Schmidta. Pokud to nestihne, čeká obě strany 3. srpna arbitráž. Musí přijmout nové hlasatele a lidi starající se o prezentaci klubu. Spolu s ostatními spolupracovníky plánují kalendář, podle kterého budou objíždět různé akce a turnaje a vyhledávat na nich pro klub hokejové talenty.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Příštích pár týdnů budeme hodně zaneprázdnění,“ řekl McPhee. „Ale zatím se s tím vypořádáváme, jdeme kupředu a těšíme se na tréninkový kemp v novém zařízení.“
Pokud jde o Schmidta, McPhee se nevzdává. „Uděláme vše, co bude v našich silách, abychom dosáhli dohody. Pokud to nevyjde, nemáme problém s arbitrážním řízením, abychom věc dokončili.“
Schmidt je jedním z jedenácti obránců na soupisce Golden Knights. Spekuluje se, že McPhee někoho z této jedenácky vymění, ale podle jeho vlastních slov prý není kam pospíchat. „Jsme na zvládnutelném čísle,“ upozorňuje. „Jsme docela blízko toho, kam se chceme dostat. Jsme spokojeni s kádrem, který máme k dispozici.“
Těší se, až uvidí v akci své nejvyšší draftové volby – Codyho Glasse, Nicka Suzukiho a Erika Brännströma. „Jsem opravdu šťastný, že jsme je podepsali,“ řekl k tříletým nováčkovským smlouvám pro všechny hochy. Vydělají si podle nich 925 dolarů ročně. Samozřejmě pokud se probojují do NHL. „Všechny ty smlouvy dávají smysl a jsou férové pro obě strany,“ dodává GM Las Vegas.
Jakmile odstartuje příští ročník, bude to pro McPheeho už druhý rok ve funkci stavitele Golden Knights. Věci pak přeci jen nabudou normálnějšího charakteru. Pokud jde o kádr, skauti začnou objíždět velké juniorské akce.
„Pro naše skauty bude důležité začít posuzovat a hledat nové hráčské plody,“ řekl McPhee.
Jinak je se svou dosavadní prací spokojený. „Všechen váš úspěch začíná a končí s lidmi, které si najmete,“ zdůrazňuje.„Zaměstnali jsme pár kvalitních lidí, kteří se projevují brilantně. Odvedli pro nás dobrou práci. S tím, jak šel tento rok, jsme velmi spokojení,“ ujišťuje šéf Las Vegas.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -