- Reklama -

Saad a Chicago měli odlišné představy, útočník byl proto vyměněn do Columbusu

- Reklama -

fb-chicagoKdyž v Chicagu po vítězné tečce za sezónou začali hovořit o „tradičním“ výprodeji, Brandon Saad se jevil být nejlépe směnitelným zbožím. Sám hráč a stejně tak i generální manažer Stan Bowman sice hledali řešení, jak 22letého forvard udržet u Jestřábů, jenže nakonec měla hlavní slovo nelítostná realita diktovaná platovým stropem. Saad odchází do Columbusu v rámci velké výměny, jejíž součástí jsou na jedné straně ještě obránce Michael Paliotta a útočník Alex Broadhurst a na druhé forvardi Arťom Anisimov, Jeremy Morin, Corey Tropp a Marko Daňo spolu se čtvrtou volbou v příštím draftu.
„Je to obchod a my musíme odvádět svoji práci,“ posteskne si GM Jestřábů Bowman. „Oba jsme se snažili ji odvést, jenže to nezafungovalo podle správného scénáře. Ani jsme se nepřiblížili kompromisu.“
Saad, který se úderem dnešního poledne (podle času na východním pobřeží USA) stane chráněným volným hráčem, údajně požadoval dlouhodobý kontrakt za minimálně pět miliónů dolarů ročně. Chicago, kterému i po transakci zbývá pod stropem pro příští sezónu prostor pouze půldruhého mil. dolarů, nabízelo krátkodobější překlenovací smlouvu v nižší výši.
„Máme teď několik možností, jak řešit situaci dál, nezůstala nám pouze jedna cesta,“ pokračuje Bowman. „V příštích dnech nás čeká hodně diskuzí kolem volných hráčů. Máme několik rozdílných plánů a je příliš brzy říkat, který použijeme. Všechno je možné.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru


Saad byl v předchozím ročníku s 52 body čtvrtým nejproduktivnějším členem Blackhawks, v play off zaznamenal osm branek a tři asistence. Columbus už začal se Saadem jednat o smlouvě a i kdyby obě strany nestihly včas najít společnou řeč, je ochotný dorovnat nabídky konkurence.
„Jsme nadšeni, že jsme do svých řad přivedli hráče, který je ve 22 letech už dvojnásobným šampionem. Je urostlý, rychlý, silný a schopný dávat góly,“ hodnotí novou akvizici šéf Modrokabátníků Jarmo Kekäläinen. „Je to osvědčený vítěz a přesně ten typ hráče, kterého jsme si v Blue Jackets přáli.“
Koho finský manažer ze současného kádru obětoval? Anisimov má za sebou sezónu zkrácenou zraněními na 52 startů, v nichž zaznamenal 27 bodů, před sebou poslední rok kontraktu za 3,3 miliónu. Morin se vrací do někdejšího působiště s 800tisícovým kontraktem, po jehož skončení bude chráněným hráčem, stejně jako o něco levnější Tropp. Talentovaný slovenský forvard Marko Daňo se ve své premiérové sezóně v NHL prezentoval 21 body z 35 utkání.
„S Anisimovem už jednáme o prodloužení, také s Daněm počítáme dlouhodobě. Morin a Tropp zabojují o místo v kempu,“ nastiňuje plány Jestřábů GM Bowman.
Z jeho stáje odcházejí dva hokejisté draftovaní v roce 2011. Paliotta už se v této sezóně jednou v NHL ukázal, Broadhurst má za sebou dva roky na farmě.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -