- Reklama -

Sabres míní využít ofenzivní schopnosti kanadského obránce Fransona

- Reklama -

Kanadský hokejista Cody Franson podepsal dvouletou smlouvu s Buffalem. Osmadvacetiletý obránce, jenž v minulé sezóně působil v Torontu a Nashvillu, si v každé sezóně vydělá 3,25 miliónu dolarů.
„Sabres doplnili tým o hráče, jakými jsou například Ryan O’Reilly nebo Evander Kane. Získali několik dalších akvizic a draftovali Jacka Eichela. Je to organizace, která se ubírá správným směrem. Bylo to pro mě snadné rozhodnutí,“ sdělil Franson ve First Niagara Center.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Fransonova mzda v minulé sezóně činila 3,3 miliónu dolarů. Po jejím skončení se stal nechráněným volným agentem, o jehož služby projevilo zájem minimálně šest klubů National Hockey League. Jedním z nejžhavějších zájemců byli bostonští Medvědi.
Podle generálního manažera Sabres Tima Murrayho by měl rodák ze Sicamous patřit mezi čtyři nejlepší beky amerického celku. S největší pravděpodobností bude součástí první přesilovkové formace Sabres.
„S jeho střelou a schopností rozdávat přesné pasy nám pomůže v přesilovce,“ míní Murray. „Cody je šikovný a urostlý obránce (výška: 196 cm, váha: 97 kg) s velkým dosahem hokejky, takže při bránění pokryje velký prostor,“ dodává.
V sezóně 2013-14 zaznamenal Franson 282 hitů, což ho v této statistice zařadilo na druhé místo v lize. Fyzická hra ale nemá být základem jeho úspěchu v Buffalu. Aspoň si to myslí hlavní konstruktér soupisky Sabres.

„Rád bych vám řekl, že je to kompletní obránce, který bude excelovat ve všech herních činnostech, ale my chceme, aby vynikal v práci s pukem, v bruslení a střelbě. Vše navíc beru jako bonus, protože máme v týmu několik dalších hráčů, kteří jsou dobří v defenzivní činnosti, blokují střely a hodně těžko se proti nim hraje,“ vysvětluje Murray.
Po podpisu Fransona, který odehrál v NHL 400 utkání a nasbíral v nich 169 bodů (35+134), budou mít Sabres v sestavě hned čtyři zadáky s pravorukým držením hole (Zach Bogosian, Rasmus Ristolainen a Mark Pysyk).
„Po příchodu do Toronta v roce 2011 mě stavěli na levou stranu. Dost jsem s tím bojoval. Tak doufám, že budu hrát na pravé straně. Zatím nevím, s kým budu nastupovat v obranné dvojici. S trenéry jsem se o těchto věcech ještě nebavil. Uvidíme, kde bude potřeba, abych hrál,“ uzavírá Franson.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -