- Reklama -

Sabres win! A západní New York opět stíhá hokejová horečka

- Reklama -

Fanshop týmu
Detroit? Ale kdeže.
Zasvěcení fanoušci ví, že titul „HockeyTown USA“ po právu náleží Buffalu. Město na západě státu New York v blízkosti kanadských hranic si začíná ledové odvětví opět užívat plnými doušky.
Úterní duel Sabres s Lightning sledovalo v Buffalu a okolí 9,7 procenta všech tamních domácností – nejvíce v tomto ročníku.
Data zveřejnil Alan Pergament z deníku Buffalo News.



Abyste si zasadili čísla do kontextu, stačí napsat, že se u Niagarských vodopádů jednalo o druhý nejsledovanější pořad večera. Více diváků nalákal pouze seriál Námořní vyšetřovací služba, který se těší všeobecné oblibě po celých Spojených státech.
Hokej dokázal v Buffalu porazit mimo jiné i další díl série „To jsme my“, která je výkladní skříní americké stanice NBC.
Sabres drtili v lokální TV sledovanosti ostatní americké celky NHL i v předchozích letech, kdy patřili mezi ligové otloukánky. Úspěšný start do nové sezóny pak tento trend pouze zesílil.
Pro srovnání: průměrná sledovanost Bruins v Bostonu činila minulý ročník pouhých 2,9 procenta a přesto se jednalo o jednu z nejvyšších hodnot v lize.
Silné postavení nejrychlejší kolektivní hry v Buffalu potvrdí i srovnání s dalšími soutěžemi. Veleúspěšný mančaft NBA Golden States Warriors dosahoval loni průměrné sledovanosti 8,87 procenta.
Na jednoho „soupeře“ jsou však Sabres přesto krátcí. Americký fotbal totiž dosahuje násobně vyšších hodnot i v takového baště hokeje, jakým je západní New York. To už je ale jiný příběh.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -