- Reklama -

Sága Tavares spěje do posledního dějství. Kam zamíří hráčovy kroky?

- Reklama -

Fanshop týmuNěkdejší jednička draftu John Tavares motá hlavu snad každému generálnímu manažerovi v NHL. Centr v ideálním věku (27 let) se s největší pravděpodobností začátkem července stane nechráněným volným hráčem. Udržet kapitána mužstva u Ostrovanů, to je jasná letní priorita pro vedení Islanders.


  • O vyjednávání s Tavaresem jsme psali již dříve ZDE

Tavaresovi v červenci skončí šestiletý kontrakt, díky kterému si přišel celkem na třiatřicet milionů dolarů. Za tu dobu se Islanders třikrát nedostali do play-off a vyhráli jedinou sérii ve vyřazovacích bojích před dvěma lety s Floridou. S klubem zažil i stěhování z legendární Nassau Colliseum do Brooklynu.
Nyní stojí na křižovatce. Má po devíti letech odejít z klubu, který jej vychoval pro profesionální hokej a zkusit, zda jsou jinde pastviny zelenější? Je pravda, že navzdory svému přínosu mužstvu a faktu, že je jeho jedinou opravdovou hvězdou, pobírá vcelku „skromný“ plat s cap hitem 5,5 milionu dolarů. Už v prosinci loňského roku ESPN odhadovalo jeho cenu na trhu mezi 8,5 až 9,5 miliony dolarů ročně. Poukazovalo se však také na to, že byť je dlouhodobě považovaný za jednoho z deseti nejlepších útočníků ligy, čekalo se od něj více. Například, že svojí hrou znovu z Islanders vytvoří favorita na Stanley Cup.
Za devět let, co je Tavares v Islanders, se Ostrované podívali do play-off pouze třikrát. V něm se navíc jenom jednou překulili přes první kolo. Nikdy s ním na soupisce nevyhráli svoji divizi, sám Tavares pak pouze ve dvou případech skončil v první desítce bodování ligy.
J.T. volat domů? 
Ve svém dresu by jej určitě rádi viděli v Torontu, kde se zatím klubou v superstars Auston Matthews a Mitch Marner. Hvězda v ideálním hokejovém věku s vůdčími zkušenostmi by jejich rozletu určitě pomohla a trochu ubrala zátěže v podobě očekávání fanoušků. Navíc Tavares se poblíž Toronta narodil.


Teoreticky by se mohli pokusit o jeho získání Rangers, kteří nastoupili na cestu velké přestavby a mají dostatečný prostor pod platovým stropem. Dan Rice ze serveru The Hockey Writers za ideální novou Tavaresovu adresu považuje New Jersey, kde by se mohl dát dohromady s Taylorem Hallem, Kylem Palmierim a jedničkou loňského draftu Nicem Hischierem. Zájem o Tavarese projevili i Montreal Canadiens a San Jose Sharks.
Nejvíce to ale vypadá, že se Tavares tímto způsobem snaží získat co nejlepší pozici pro vyjednávání o novém kontraktu s Isles. Navíc před koncem základní části podle novinářů mimo záznam prohlásil, že by v New Yorku rád zůstal. Napíše GM Garth Snow na soupisku pro příští sezonu znovu i jméno dlouholetého kapitána?
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -