- Reklama -

Sakic a Roy chtějí šokovat hokejový svět. Znovu

- Reklama -

Před rokem touhle dobou Patrick Roy coby nový kouč Colorada prohlásil, že ve své první sezóně nemá přehnaná očekávání, ale na druhou stranu doufá, že jeho tým šokuje hokejový svět. To se Avalanche částečně povedlo, když vyhráli svou divizi a poprvé po čtyřech letech postoupili do play off. A teď chtějí být ještě lepší.
„Myslím si, že máme na to dostat se v play off dál a překvapit hokejový svět znovu,“ řekl Roy na čtvrteční tiskové konferenci Avalanche po boku čerstvě jmenovaného generálního manažera týmu Joe Sakika, s kterým kdysi prožili jako spoluhráči nejlepší léta Colorada.
„Na tuhle sezónu se hodně těším. Já a Joe jsme odvedli dobrou práci při udržení týmu pohromadě a myslím, že máme dobrý mix veteránů i mladších hráčů,“ dodal Roy.
„Nebýt zranění, věřím, že bychom v posledním play off přes Minnesotu přešli,“ tvrdí Joe Sakic. „Nicméně jsme zapracovali na soupisce a zaplnili potřebná místa kvalitními hráči, kteří si věří a hodně od sebe očekávají, stejně jako my od nich,“ tvrdí někdejší dlouholetý kapitán Avalanche.
Z týmu odešli Paul Stastny, Brad Malone, Andre Benoit, a PA Parenteau, brankář Jean-Sebastien Giguere ukončil kariéru. Naproti tomu klub podepsal Jarome Iginlu, jenž loni nastřílel 30 gólů, obránce Zacha Redmonda a Brada Stuarta a jako další posily do útoku Jesse Winchestera a Daniela Briera.
Iginla by měl hrát v útoku s O ́Reillym a Duchenem. Centrem druhé řady bude nově Nathan MacKinnon po boku Landeskoga s Tanguayem.
Roy je nadšený především z akvizice zkušeného beka Stuarta a naprosto důvěřuje brankáři Varlamovovi.
„Loni dokázal světu, že může být jednička týmu a jsem si jistý, že bude ve skvělých výkonech pokračovat. Náš kouč brankářů mi řekl, že se letos posune ještě o level výše. Na trénincích vypadá skvěle a já mu naprosto věřím. Nechci říkat, že bude lepší, protože loňský rok byl těžký, ale jsem přesvědčen, že nám odevzdá to, co od něj očekáváme.“
Foto/Photo by: Letartean/ Licence Creative Commons

- Reklama -
Jirka G. Novák
Narozen v roce 1977. NHL sleduji od 90. let. V letech 1996-2002 redaktor ČTK a zároveň několik let externí spolupracovník nhl.cz. Během té doby publikovány stovky článků ze všech oblastí sportu v mnoha českých denících. V letech 2003-2012 jeden ze zakládajících členů redakce sport.cz. Osobně se zúčastnil 6x mistrovství světa dospělých a 2x juniorských MS v hokeji, několika zápasů NHL. Spoluautor knihy o Dominiku Haškovi.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -