- Reklama -

Sam Bennett zůstane v Calgary

- Reklama -

Kolem hokejové budoucnosti Sama Bennetta bylo od začátku července plno otazníků. Kanadský hokejista totiž dlouho nemohl najít společnou řeč s Calgary v jednání ohledně nové smlouvy. Včera se ale obě strany dohodly na další společné spolupráci, a tak se mají fanoušci Flames opět na co těšit.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Necelé dva týdny před začátkem tréninkových kempů podepsala čtyřka draftu NHL 2014 s vedením kanadského klubu dvouletou smlouvu v hodnotě 3,9 miliónu dolarů. Bennett tak v průměru vyinkasuje 1,95 miliónu ročně, zatímco v každém z předchozích tří ročníků pobíral základní plat 925 tisíc dolarů.
„To čekání nebylo úplně nejpříjemnější. Byl jsem rád, že mě agent těmi jednáními ani moc nezatěžoval. Nakonec to dopadlo nejlépe, jak mohlo. Pokračování v Calgary je pro mě nejlepší variantou,“ sdělil jednadvacetiletý rodák z East Gwillimbury (provincie Ontario).
Embed from Getty Images
Debut v NHL absolvoval bývalý útočník juniorského celku Kingston Frontenacs (Ontario Hockey League) v závěru ročníku 2014-15. Zlatý medailista z mistrovství světa hráčů do osmnácti let odehrál v základní části NHL prozatím 159 utkání, ve kterých zaznamenal 63 bodů za 31 branek a 32 přihrávek. V 15 zápasech play off si připsal pět gólů a jednu asistenci.
Po skončení minulé sezóny mu vypršel nováčkovský kontrakt a 1. července se Bennett stal chráněným volným hráčem. „Každý kontrakt je jedinečný a má svůj vývoj. Sama podepíšeme, bude dlouhé roky tahounem této organizace,“ řekl těsně před podpisem nové dohody generální manažer Plamenů Brad Treliving.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -