- Reklama -

Sam Gagner se stěhuje z Philadelphie do Columbusu

- Reklama -

Kanadský hokejista Sam Gagner, jemuž po uplynulé sezóně v barvách Philadelphie skončila smlouva, se stěhuje do Columbusu. Šestadvacetiletý centr se dohodl s vedením Blue Jackets na roční smlouvě a podle zámořských médií si vydělá 650 tisíc dolarů.
„Chyběl nám centr s pravorukým držení hole,“ uvedl generální manažer Jarmo Kekäläinen. „Gagner je stále mladý hráč, který může pravidelně bodově přispívat. Sam má skvělé hokejové myšlení a vynikající schopnosti tvořit hru,“ dodal.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Ještě nikdy ve své kariéře jsem nebyl hladovější po úspěchu, než jsem teď,“ řekl Gagner. „Mám velkou motivaci a chci uspět. Jdu do klubu, který odehrál minulou sezónu pod svoje možnosti a všichni si to uvědomují. Jsme odhodlaní ukázat, co v nás je. Je to pro nás vzrušující výzva.“
Columbus bude jeho čtvrtým klubem v NHL. Někdejšího útočníka juniorského celku London Knights (OHL) draftovali zástupci Edmontonu v roce 2007 ze šestého místa. Na podzim téhož roku si Gagner vybojoval místo v základní sestavě Oilers, ale kvůli různým zraněním nedokázal v žádné ze sedmi následujících sezón odehrát kompletní porci zápasů.
Přesto pětkrát za sebou pokořil čtyřicetibodovou hranici. Jeho sérii přerušila až zkrácená sezóna 2012-13. Nejvydařenější zápas v NHL odehrál 2. února 2012, v duelu na ledě edmontonské arény Rexall Place proti Chicagu (8:4) zaznamenal osm bodů (4+4). Podařilo se mu to jako jedenáctému hráči historie a prvnímu od 31. prosince 1988, kdy to dokázal slavný Mario Lemieux.
První stějování ho potkalo na konci června 2014, kdy během několika hodin dvakrát změnil zaměstnavatele. Nejprve ho Edmonton vyměnil do Tampy Bay za Teddyho Purcella, poté mu Lightning našli nové působiště v Arizoně, kam odešel společně s B.J. Crombeenem za volbu v šestém kole draftu v roce 2015.
O rok později ho Coyotes vyměnili do Philadelphie za obránce Nicklase Grossmanna a dlouhodobě zraněného beka Chrise Prongera. Letci získali i podmíněnou volbu v draftu NHL v roce 2016 (4. kolo) nebo 2017 (3. kolo).
V minulém ročníku si v 53 utkáních připsal 16 bodů (8+8). Účastník MS 2008 absolvoval v základní části NHL celkem 615 startů, na kontě má 352 bodů (124+228). V šesti utkáních play off přihrál na dvě branky.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -