- Reklama -

San Jose očekává velký návrat

- Reklama -

Někdejší kapitán San Jose Joe Pavelski se těší na svůj sobotní návrat do Bay Area, který zažije jako člen sestavy Dallasu. Zároveň si je ale vědom, že to pro něj nebude snadné.
„Myslím si, že to bude divné,“ cituje jeho slova Greg Wyshynski ze stanice ESPN. „Vidět ten dres bude pravděpodobně nejtěžší. V mnoha ohledech to bude nepříjemné.“



35letý Američan, který strávil v organizaci Sharks 13 sezón, podepsal v červenci se Stars tříletý kontrakt na 21 mil. dolarů. Špičkový forvard preferoval setrvání v Kalifornii, s klubem se ale nedokázal dohodnout.
„Vždycky jsem měl pocit, že se vyskytne něco, co bude fungovat. Pokud by tomu tak nebylo, tak bych neměl důvod myslet si něco jiného,“ poznamenal.
Někteří přitom mohou namítnout, že opustil Žraloky včas. San Jose bylo po většinu uplynulé dekády kandidátem na Stanley Cup, v aktuální sezóně se ale trápí a výkonnostní propad už odnesl vyhazovem hlavní trenér Pete DeBoer.
Bídné výsledky svého bývalého mančaftu nečekal ani Pavelski: „Jsem z toho trochu překvapený. Myslel bych si, že budou tento rok úspěšnější. Takto to ale chodí.“
Rodák z Wisconsinu má v kronikách Sharks své čestné místo, když klub opustil jako historicky druhý nejlepší střelec (355 branek) a třetí nejproduktivnější hráč (761 bodů).
V tomto ročníku naskočil za Stars do 44 duelů, v nichž vstřelil osm gólů a zaznamenal 18 bodů.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -