- Reklama -

San Jose pokazilo Králům oslavu

- Reklama -

Možná Los Angeles odstartovalo něco, čemu se říká vítězná kocovina. Obhajující vítěz Stanley Cupu nejprve vyvěsil před osmnácti a půl tisíci fanoušky banner s připomínkou vítězství v sezóně 2013-14 a pak nastoupil proti týmu, který v prvním kole posledního play off tak slavně vyřadil.
San Jose vedlo proti Kings už 3:0, nakonec ale sérii prohrálo 3:4. Ve středu si vedlo na ledě šampiónů mnohem lépe. Po čtyřech vstřelených brankách a vychytané nule Anttiho Niemiho získali Sharks na začátku nové sezóny první cenné body.
„Přál bych si, abychom to minulý rok dotáhli ke čtvrté výhře,“ řekl s odkazem na nepříjemnou porážku Tommy Wingels. „Ale jsme spokojení s tím, jak se ve středu dařilo,“ dodal.
Wingels byl vyhlášený první hvězdou utkání. Vstřelil dvě branky. Další trefy obstaral Patrick Marleau a Matt Nieto. Finský brankář Niemi potřeboval k vychytání první nuly v sezóně 34 úspěšných zákroků.
„V létě jsme o tomhle zápase dlouho přemýšleli,“ přiznal Wingels. „Když liga oznámila rozpis a tohle bylo naše první utkání, média si to zamilovala, fanoušci byli rádi, ale my hráči taky. Nebyl lepší způsob, jak začít tuhle sezónu. Přijet sem a vyhrát… Je to jeden zápas, ale je to důležitý zápas, jsme za to šťastní.“
Wingels přiznal, že utkání mělo úplně jinou příchuť než jiné startovací duely na začátku sezóny, které zažil. Přestože se Žraloci snažili brát večer jako úplně normální zápas, nemohli nevnímat emoce, které ve vzájemném střetnutí po loňském play off byly.
„Je obtížné se dívat, jak váš velký rival zvedá Stanley Cup a oslavuje,“ řekl Wingels.
Sharks si tak trochu napravili reputaci a pokaženou náladu z minulé sezóny. Patnáct z dvaceti hráčů bylo u jarního výbuchu. „Je to jeden zápas, ale jsme šťastní,“ dodal trenér McLellan. „Je před námi spousta práce. Oni jsou na tom stejně. Jsem si jistý, že se časem zlepší, ale ty dva body tady bereme.“
Trenér poražených měl samozřejmě horší náladu. „Myslím, že posledních pár dnů jsme na tom byli s energií docela dobře. Ve středu jsme ale z nějakého důvodu nepředvedli nic,“ shrnul zklamaně šestapadesátiletý Darryl Sutter.
Foto: Twitter, @LAClippers

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -