- Reklama -

O tyhle útočníky bude v létě boj!

- Reklama -

Fanda NHLLetošní léto bude plné vyjednávání a přesunů zajímavých hokejových jmen. 1. července se otevře volný trh a miliony dolarů začnou létat vzduchem. Rvačka se strhne o několik spolehlivých útočníků. Pojďte se s námi na ty nejžádanější podívat.
Arťemij Panarin
Největší návnada letošního léta. Sedmadvacetileté levé křídlo strávilo dvě sezony v Chicagu a stejnou dobu v Columbusu. Jeho dosavadní nejmenší sezónní bodový příspěvek činil 74 bodů. Někdejší vítěz Calder Trophy je elitním zbožím, které očekává monstrózní nabídku.
Columbus dělal vše pro to, aby jej udržel. Dokonce místní lihovar High Bank Distillery nabízel Rusovi doživotní přísun alkoholu zdarma. Ani tento bizarní benefit pravděpodobně Panarina v Ohiu neudrží. Do médií unikla zpráva, že společně se svým dosavadním spoluhráčem Sergejem Bobrovským vyrazili na Floridou. Očekává, že na stole se mu objeví nabídka v hodnotě vyšší než deset milionů dolarů. Chce potvrdit svůj vstup mezi hokejovou smetánku. Dříve jednal také s Coloradem.



Matt Duchene
Druhé velké lákadlo letošního volného trhu. Osmadvacetiletý Kanaďan se v posledních dvou letech pokaždé dočkal výměny před uzávěrkou přestupů. V roce 2018 jej Colorado poslalo do Ottawy, letos jej zase Senátoři předali Columbusu. V uplynulém ročníku podruhé v kariéře nastřílel přes 30 gólů. Skvěle si v dresu Blue Jackets vedl i ve vyřazovací části, kde sbíral bod na zápas. Nabídky bude moci přehazovat vidlemi. Doposud bral šest milionů ročně a může se těšit na pořádné přilepšení.
Dlouhodobě je spojován s Nashvillem. Nedávná výměna P. K. Subbana do New Jersey mohla znamenat čištění prostoru pod platovým stropem, aby se pod něj mohl nacpat šikovný útočník, který vlastní zlaté medaile z mistrovství světa, světového poháru, olympijských her i mistrovství světa hráčů do 18 let.


Joe Pavelski
Zkušený útočník vedl v posledních letech San Jose jako jejich kapitán. Použitelný je na centru i na pravém křídle. V play-off se znovu ukázal jako instrumentální součást žraločí ofenzivy. Ve vyřazovací části se potýkal s následky hrubého zákroku Eakina z posledního utkání série s Vegas. Na veřejnost prosákla informace, že nastupoval s lehkým otřesem mozku.
Limitujícím se pro případné zájemce o jeho služby může stát jeho věk – 34 let. Koupíte-li však Pavelského, koupíte kvalitu a stabilitu. V deseti sezonách nastřílel přes dvacet branek. Už v září si postěžoval jeho agent Dan Plante The Athletic, že vyjednávání o prodloužení kontraktu jeho klienta prakticky neexistují. S Plantem se prý nedávno sešli zástupci Arizony. Nic však nenasvědčuje tomu, že by Sharks nebo Pavelski nechtěli pokračovat ve spolupráci.



Anders Lee
Kapitán Islanders teprve nedávno oznámil vedení týmu, že prodloužení své dosavadní smlouvy před červencem nepodepíše. Chce si totiž poslechnout, na kolik si jej cení ostatní kluby a teprve poté se rozhodnout, zda bude na Long Islandu chtít zůstat, nebo se přesune na zelenější louky.
Největším problémem je rozdílný pohled na délku nové smlouvy. Lee by si představoval dlouhodobější kontrakt. Ostrované svému kapitánovi nabídli pětiletou budoucnost, přičemž americký útočník by měl radši jasno alespoň na sedm let. Vyjednávání mezi Islanders a Leem prý bedlivě sledují v Chicagu.

- Reklama -


Gustav Nyquist
Švédský střelec v uplynulém ročníku poprvé v rámci NHL měnil dres. Detroit Red Wings jej po osmi letech věrných služeb před uzávěrkou přestupů poslali do San Jose. V novém prostředí se po rozpačitém začátku aklimatizoval a našel své místo v sestavě. Třikrát v kariéře překonal hranici 20 branek za sezonu. V 29 letech se blíží svému zenitu, letos mu skončil čtyřletý kontrakt na 19 milionů dolarů. Větší peníze než nyní už nedostane.
V úvahu by mohl připadat přesun k Flyers nebo Oilers, kteří zoufale potřebují spolehlivého střelce. Vzhledem k tomu, že Sharks prodloužili s Karlssonem a musí se ještě zaměřit na další hráče, Nyquistovo setrvání v Kalifornii se jeví jako velmi nepravděpodobné. Zájem vyvolal v Montrealu a Vancouveru.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -