- Reklama -

Sather předal manažerskou taktovku Rangers Jeffu Gortonovi

- Reklama -

Ve víru zpráv z prvního dne po otevření hokejového trhu tahle informace trochu zapadla, ale pro Rangers může mít stejný význam jako podpis smlouvy s některým hvězdným hráčem. O tom, kdo v budoucnu přijde do New Yorku nebo opustí klub, už nebude rozhodovat generální manažer Glen Sather, ale jeho dosavadní asistent Jeff Gorton. Sather už bude dění v organizaci ovlivňovat pouze jako prezident, tuto funkci si ponechal.
„Cítil jsem, že přišel čas. Hodiny tikají každému. Když se podíváte na generální manažery v lize, tak mládnou, nestárnou. Myslím, že vzhledem ke vztahům, které  spolu mají, bude pro Jeffa snazší se zapojit než pro mě,“ uvedl Sather.
V New Yorku, kde v dobách své aktivní kariéry hrával (v období 1971 až 1973), byl od roku 2000. Předtím bylo jeho jméno neodmyslitelně spjato s Edmontonem.
„Není to patnáct roků, ale 34,“ má dobře spočítáno činovník, který v září 2013 slavil sedmdesáté narozeniny. „Byla to dlouhá doba, strávil jsem vlastně u hokeje celý svůj život. V posledních letech jsme měli výborný tým. O odchodu jsem přemýšlel už dva nebo tři roky. Loni jsme bojovali o Stanley Cup, letos jsme také věřili, že máme šanci. Každý by chtěl odcházet jako šampion, ale nepovedlo se. Proto jsem si na konci sezóny řekl, že s lidmi, které tu máme, pro mě přišel správný čas odejít.“

S Jeffem Gortonem (na snímku první zleva) za kormidlem se Jezdci nemusejí bát, že by uhnuli z vytyčené cesty. 46letý muž působil v letech 1994 až 2007 nejprve jako ředitel skautingu a posléze jako asistent generálního manažera, na jaře 2006 po propuštění Mikea O’Connella klub jako dočasný GM krátce řídil. U Rangers začal před osmi roky jako skaut, poté měl na starosti hráčské záležitosti. Satherovi dělá asistenta od sezóny 2011-12.
„Řekl bych, že není moc co měnit. Jediná změna bude, že pokud jde o hráče, budu  mít konečné slovo,“ řekl Gorton při přebírání úspěšného podniku. „Chceme mít mužstvo, které bude mít velkou chuť poprat se o vítězství. Pokud se dostaneme do situace, kdy bude šance ho vylepšit, půjdeme po ní. Chceme vítězit.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -