- Reklama -

Sbohem veteráne. Matt Cullen ukončil v 42 letech kariéru

- Reklama -

Fanshop týmuTři vyhrané Stanley Cupy. Na kontě 1516 zápasů za osm různých týmů. V 42 letech se nakonec Matt Cullen rozhodl pověsit brusle na hřebík, byť v uplynulém ročníku odehrál v základní části 71 utkání a připsal si 20 bodů.
Poprvé nakoukl do NHL v ročníku 1998-1999 v dresu Anaheimu. V Kalifornii vydržel šest sezón, než se stěhoval na Floridu. Tam však vydržel jen něco málo přes rok, aby se po výluce stěhoval do Raleigh, sídla Caroliny Hurricanes. Ta se stala pro něj osudovým místem, neboť si zde připsal nejen svá nejlepší ofenzivní čísla (25 gólů, 49 bodů), ale především v jejím dresu vyhrál v roce 2006 svůj první Stanley Cup. Tehdy zažil i velmi vydařené play-off, když v 25 utkáních nasbíral 18 bodů.
Po tomto úspěchu na rok odešel do Rangers, aby se na další tři sezony vrátil. Pak následovaly další štace – v Ottawě, Minnesotě, v Nashvillu a především v Pittsburghu. V jehož dresu vyhrál dva další Stanleyovy poháry a nyní též ukončil svoji profesionální kariéru.
„Bylo to emotivní, ale věděl jsem, že to přijde. Prostě jsem to tak cítil a jsem vyrovnaný s tím, že to přišlo. Cítil jsem, že chci skončit v Pittsburghu, po tom všem, co pro mě tento klub udělal a znamenal. Jsem moc rád, že jsem se na poslední rok sem vrátil. Nevyměnil bych ty vzpomínky za nic na světě,“ řekl pro klubové stránky.


Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -