- Reklama -

Scheifele podepsal lukrativní smlouvu s Jets

- Reklama -

Kanadský hokejista Mark Scheifele sklízí zasloužené ovoce za svou doposud nejlepší sezónu v profesionální kariéře. Třiadvacetiletý centr podepsal s Winnipegem novou smlouvu. A to ne jen tak ledajakou. Tryskáči si pojistili služby rodáka z Kitcheneru hned na osm let, během kterých si vydělá celkem 49 milionů dolarů.
„Mark zosobňuje mnoho věcí, jimiž chceme, aby se prezentovala naše organizace. Má výborný vztah k zdejší komunitě, pravděpodobně nemáme jiného hráče, který by se do našeho týmu víc hodil,“ uvedl na jeho adresu generální manažer Kevin Cheveldayoff.
„Chtěl jsem osmiletý kontrakt. To byl od začátku můj cíl. Ale nechtěl bych zůstat ve Winnipegu, kdyby tady nebyla tak skvělá komunita,“ sdělil Scheifele, jenž bude v příštích osmi letech od Jets pravidelně dostávat částku 6,125 miliónu dolarů. Lépe placeným hráčem mužstva bude pouze obránce Dustin Byfuglien (8 mil., v rozmezí sezón 2016-17 až 2019-20).
Jets draftovali talentovaného útočníka v roce 2011 ze sedmého místa. National Hockey League si poprvé vyzkoušel v sezóně 2012-13 a postupně se vypracoval v jednoho z klíčových hráčů kanadského mužstva.
Scheifele byl v minulé sezóně s 61 body druhým nejproduktivnějším hráčem Winnipegu, lepší byl jen jeho kolega z útočné formace Blake Wheeler (78 bodů, 26+52). V počtu dosažených branek byl vůbec nejlepší. V 71 zápasech si připsal 29 gólů a 32 přihrávek.

„Určitě jsem velmi spokojený z dosaženého pokroku, vím ale, že je přede mnou ještě dlouhá cesta,“ řekl Scheifele. „I nadále budu pokračovat v práci. Podpis smlouvy sám o sobě nic neznamená. Jediné, na čem záleží, jsou výkony na ledě. Chci dále zdokonalovat svou hru, zlepšovat se a stát se nejlepším hráčem, jakým mohu být. To je můj cíl – být jedním z nejlepších hráčů v lize.“
Scheifele rozhodně prožil svoji nejpovedenější sezónu v NHL. Chyběl mu však týmový úspěch, Jets nepostoupili do play off. Toho se však dočkal na mistrovství světa v Rusku, kde pomohl Kanadě k obhajobě zlatých medailí z loňského šampionátu v Praze a Ostravě.
Foto: Lisa Gansky

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -