- Reklama -

Schneider se vytáhl proti bývalému klubu, Eliáš skóroval

- Reklama -

Cory Schneider vychytal v pátečním utkání NHL důležité vítězství New Jersey 4:2 nad Vancouverem. Americký gólman si připsal 21 bezchybných zákroků a vynahradil si tak porážku z prvního letošního souboje proti svým bývalým spoluhráčům. Devils snížili ztrátu na poslední postupové místo do play off na rozdíl deseti bodů i s přispěním Patrika Eliáše. Třebíčský rodák svou desátou trefou v sezóně otevřel v 8. minutě skóre zápasu. Eliáš (skóroval i v minulém utkání proti Buffalu) překonal švédského brankáře Eddieho Läcka pohotovou ránou od pravého mantinelu, kterou umístil do bližšího horního rohu svatyně hostí. Přesnou přihrávku mu naservíroval Adam Larsson (0+3).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Rozhodující náskok si Devils vytvořili v úvodu druhé třetiny, kdy během necelých tří minut odskočili soupeři do tříbrankového trháku. Úspěšnými střelci byli Jordin Tootoo a Mike Cammalleri. Hosté se probrali až ve 27. minutě, do hry je vrátil Zack Kassian. Stejný hráč vstřelil v čase 43:04 kontaktní branku (u obou mu asistovali bratři Sedinové), ale víckrát už Canucks Schneidera nepřekonali. Naopak dvě minuty před koncem se podruhé v utkání prosadil Cammalleri, jenž při vlastním oslabení poslal puk do prázdné branky Kosatek. Cammaleri zaokrouhlil letošní střeleckou bilanci na dvacet branek, což se mu povedlo posedmé ve dvanáctileté kariéře.
Nejproduktivnějším českým hráčem včerejšího programu National Hockey League se stal Jiří Tlustý, jenž dvěma asistencemi přispěl k výhře Caroliny 2:1 nad Torontem. Ze spolupráce s šestadvacetiletým forvardem těžili bratři Staalové. Starší Eric vsítil úvodní branku zápasu, když ve 14. minutě potrestal vyloučení Pettera Granberga. V čase 17:53 se dostali ke slovu Maple Leafs, nulu na kontě Cama Warda umazal Brandon Kozun. Hosté se z vyrovnání dlouho neradovali, za pouhých 16 vteřin rozesmutnil Jamese Reimera Jordan Staal.
Povedený debut v nejslavnější hokejové soutěži světa prožil Mackenzie Skapski. Dvacetiletý rodák z Abbotsfordu pomohl New Yorku Rangers k vítězství 3:1 na ledě Buffala. Pro kanadského gólmana přitom zápas nezačal vůbec dobře. Už ve čtrnácté sekundě ho překonal Matt Moulson, v následujícím průběhu zápasu ale zastavil všech 24 střel Sabres.
Jezdci byli mnohem aktivnější a na branku Michala Neuvirtha vyslali celkem 43 střel. První puk dostal za Neuvirthova záda Carl Hagelin, rozdílový gól vsítil v úvodu druhé třetiny Rick Nash, který si později připsal ještě i asistenci u pojistky Matse Zuccarella. Po včerejšku má Nash na kontě 37 branek a zaostává jen o jednu trefu za nejlepším střelcem soutěže Alexandrem Ovečkinem.
Úplně jinou náladu měl po svém prvním vystoupení v lize Malcolm Subban. Jednadvacetiletý gólman nezabránil již šesté porážce Bostonu v řadě. Bruins si odvezli ze St. Louis debakl 1:5, přestože po první třetině vedli 1:0. Hodně krušné chvíle si Subban prožil na začátku druhého dějství. Během necelých šesti minut inkasoval tři branky a zejména u úvodních dvou tref Blues z hole Petteriho Lindbohma a Alexe Pietrangela se na Subbanovi projevila nováčkovská nervozita.
Po trefě T.J. Oshieho vystřídal rodáka z Toronta Tuukka Rask, ale ani tomu se nevedlo o moc lépe. Finský reprezentant čelil devíti střelám, dvakrát ho překonal Vladimír Tarasenko a tak se v závěru duelu vrátil do branky mladší bratr montrealského zadáka P.K. Subbana. Kromě prohry mrzí Medvědy i zranění českého centra Davida Krejčího, který odstoupil ze hry v druhé třetině po střetu s útočníkem St. Louis Alexanderem Steenem.
Devan Dubnyk si letos Edmonton může zařadit do kolonky oblíbených soupeřů, protože ve všech pěti utkáních s tímto soupeřem dovedl svůj tým k vítězství. Třikrát se mu to povedlo s Arizonou, druhou výhru nad Oilers v dresu Wild si připsal včera v hale Rexall Place. Fanoušky svého někdejšího zaměstnavatele uhranul bezchybným výkonem, na svou šestou nulu v ročníku ale potřeboval jen 15 zákroků. Střelecky se o úspěch Divochů zasloužili Justin Fontaine (2+0), Nino Niederreiter a Jordan Schroeder. Hosty už dělí jen jeden bod od San Jose, které drží poslední postupovou pozici v tabulce Západní konference.

Calgary přivítalo na svém ledě Anaheim a zápas proti favorizovanému soupeři mělo dobře rozehraný. Ještě na začátku 47. minuty vedli svěřenci trenéra Boba Hartleyho 2:1. Pak ale přišel kolaps a čtyři inkasované branky v řadě vzaly domácím veškeré naděje na bodový zisk. Ducks si odvezli z olympijského města výhru 6:3, na které se gólem a asistencí podíleli Andrew Cogliano, Ryan Getzlaf a Hampus Lindholm. Flames poprvé v sezóně prohráli zápas, v němž po dvou třetinách vedli.
Poslední třetina rozhodla i o osudu nočního klání v Chicagu mezi Blackhawks a Coloradem. Dva velcí rivalové z Centrální divize do ní vstupovali za stavu 1:1, konečné skóre však vyznělo zcela jednoznačné 4:1 ve prospěch Avalanche. Klíčovou pasáží se stala 52. minuta, v rozmezí 24 sekund potrestali nedisciplinovanost soupeře Gabriel Landeskog a Tyson Barrie Barrie (2+0), konečné skóre stanovil Brad Stuart, když jednoduchým nahozením ze středního pásma překonal Coreyho Crafworda. Čestný úspěch Černých jestřábů zaznamenal Kris Versteeg, asistenci u jeho branky si připsal Michal Rozsíval.

Foto: Icon Sportswire

V 55. minutě utkání mezi Chicagem a Coloradem přišlo nahození Brada Stuarta ze středního pásma, které k úžasu diváků i gólmana Coreyho Crafworda skončilo v brance Blackhawks

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -