- Reklama -

Schneider vychytal nulu a dovedl New Jersey k čtvrté výhře v řadě

- Reklama -

V zákulisí to vře, spekulace o četných výměnách před uzávěrkou přestupů neustávají, na ledě ovšem hokejisté New Jersey momentálně prožívají vítěznou pohádku. Vyhráli čtyři zápasy v řadě, což se jim podařilo naposledy v únoru 2013. Pondělní souboj s Arizonou zvládli dokonce s čistým kontem, a tak není pochyb o tom, kdo byl klíčovou ingrediencí včerejšího triumfu Devils.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Největší potlesk publika v ochozech Prudential Center sklidil při závěrečné děkovačce Cory Schneider. Americký gólman, jenž zaznamenal třetí shutout v sezóně, si ho vysloužil 38 bezchybnými zákroky. V jeho stínu zůstal autor dvou branek Mike Cammalleri. Rozdílovou trefu vsítil ve 13. minutě Scott Gomez. Pětatřicetiletý rodák z Anchorage nasbíral v dresu Ďáblů už 473 bodů (121+352, 584 utkání) a v této statistice předstihl v klubové historii dosud pátého Roberta Holíka (202+270, 786 utkání).
Devils momentálně ztrácí z jedenácté pozice osm bodů na poslední postupové místo do play off.
Detroit vyhrála dvakrát za sebou, ale v Anaheimu mu vítězství uteklo mezi prsty. Hosté vedli ještě na začátku 50. minuty góly ruského forvarda Pavla Dacjuka už 2:0, Kačeři se však vzchopili a své úsilí korunovali brankami Andrewa Cogliana, Emersona Etema a Francoise Beauchemina.
Od porážky v základní hrací době zachránil svěřence trenéra Mikea Babcocka gól Rileyho Sheahana čtyři minuty před třetí sirénou. Stav 3:3 potom vydržel až do konce prodloužení. Na řadu tedy přišly nájezdy, ve kterých se blýskly domácí útočné hvězdy. Brankáře Jimmyho Howarda totiž překonali Corey Perry a Jakob Silfverberg. Na opačné straně na Johna Gibsona vyzrál pouze Gustav Nyquist.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -