- Reklama -

Schyluje se k megatrejdu mezi Kings a Flyers?

- Reklama -

Fanda NHLZajímavá spekulace se šíří v posledních dnech hokejovým zákulisím. Dva týmy se podle ní dohadují o výměně svých dvou lídrů, kteří u nich doposud strávili celé své kariéry v NHL. Řeč je o kapitánovi Los Angeles Kings Anže Kopitarovi a jeho protějšku z Philadelphie Flyers Claudu Girouxovi.
Tato výměna by se měla udát v červnu v době okolo draftu. Oba zmíněné celky, které letos zůstaly před branami play-off, vyměnily po neúspěšné sezoně trenéry. Dá se tak očekávat, že změny nastanou i v hráčských kádrech.

Kopitar je v současnosti ve třetím roce svého osmiletého kontraktu s průměrným cap hitem deset milionů dolarů. Po životním ročníku 2017-2018, kdy nasbíral 92 bodů, na něj padla letos deka. Vítěz dvou Stanley Cupů, který třetí sezonu nosí v Kalifornii na dresu kapitánské „C“, nastřádal jen 60 bodů.
I Claude Giroux má podepsaný dlouhodobý kontrakt. Vypršet mu má v roce 2022 a průměrně si bere z prostoru pod platovým stropem 8 275 000 dolarů ročně. Stejně jako v případě slovinského reprezentanta i forma šikovného kanadského útočníka Philadelphie prošla poklesem. Po sezoně 2017-2018, kdy nasbíral 102 bodů, nasbíral letos 85 zápisů. Markantní je především úbytek gólů (o 12).
Odhodlají se oba týmy k tomuto monstróznímu trejdu? Jak by nové adresy seděly oběma jednatřicetiletým hvězdám? Vrátily by se k číslům z životního ročníku 2017-2018?



- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -