- Reklama -

Scott Gomez po šestnácti sezónách v NHL ukončil kariéru

- Reklama -

„Končím,“ oznámil americký hokejista Scott Gomez. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu s New Jersey (2000, 2003), který naposledy oblékal dres St. Louis a Ottawy, se s profesionální kariérou loučí v šestatřiceti letech. V minulosti hrál také za Montreal, San Jose a Floridu.
„Hokej byl můj život. Ta představa, že už ho nikdy nebudu hrát, je opravdu hodně zvláštní,“ uvedl rodák z Anchorage v rozhovoru pro list Alaska Dispatch News.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Lidé mi říkají: ‚Neboj, něco si najdeš‘. Já jim na to odpovídám, že takový pocit už nikdy nezažiju. Nic se nevyrovná třeba jen přípravnému zápasu. Hrajete na nejvyšší možné úrovni, jaká v hokeji existuje. Jako hráč ale končím.“
Gomeze draftovali zástupci New Jersey před osmnácti lety v prvním kole z 27. pozice. Do NHL vkročil ve dvaceti jako hráč Devils. Hned ve své premiérové sezóně 1999-2000 nasbíral vynikajících 70 bodů (19+51) a dostal Calder Trophy pro nejlepšího nováčka. Bodově nejvydařenější období kariéry prožil v ročníku 2005-06, ve které vstřelil 33 branek a nasbíral 84 bodů.
V National Hockey League strávil Gomez celkem šestnáct sezón, v základní části soutěže odehrál 1079 utkání, ve kterých nasbíral 756 bodů za 181 branek a 575 přihrávek. Ve 149 zápasech play off zaznamenal 29 gólů a 72 asistencí.
Dvakrát si zahrál v Utkaní hvězd NHL (2000, 2008). Zkušenosti sbíral i na mezinárodním poli. V roce 2004 reprezentoval USA na Světovém poháru, o dva roky později startoval na olympiádě v Turíně. Dvakrát si zahrál na juniorském mistrovství světa hráčů do dvaceti let (1998, 1999).
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -