- Reklama -

Se třemi vstřelenými góly bychom měli vyhrát, mrzelo po vyřazení trenéra Anaheimu

- Reklama -

Tohle léto mělo být jiné. V Anaheimu dělali všechno pro to, aby měli dostatečně široký a kvalitní kádr a mohli dojít až ke Stanley Cupu. Přivedli zpátky Randyho Carlylea, jehož klid a duchapřítomnost měly převést mužstvo přes všechny posezónní překážky. Jenomže nakonec bude tohle léto zase plné zklamání. Počtvrté za sebou hráli Kačeři play off, do finále ale znovu nedošli.
Tentokrát to bude možná bolestivější než dřív. Jen jeden rok z minulých tří sezón (2014-15) došli Ducks tak daleko jako letos. V roce 2015 vypadli v konferenčním finále s Chicagem, letos s Nashvillem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Agresivní Predátoři byli tvrdým soupeřem. Chytili formu ve druhé polovině sezóny a na její vlně se vezou vyřazovacími boji. Hodně hráčů Anaheimu zíralo v pondělí po šestém utkání série zklamaně do prázdna.
„Osobně si myslím, že tentokrát nevyhrál lepší tým, ale nesejde na tom, co si myslím,“ řekl Ryan Kesler. Anaheim dokázal ve třetí třetině dvěma góly vyrovnat na 3:3, šest minut před koncem ale znovu inkasoval a utkání ztratil. Další dva góly přidali domácí do prázdné branky. „Vyhráli a jdou dál, my jedeme domů,“ dodal zklamaně Kesler.
Predátoři vybojovali finále Stanley Cupu poprvé v historii, Kačeři se určitě také nemají za co stydět. „V šatně máme hodně bojovníků, nějakou dobu to bude bolet,“ řekl Corey Perry. „Musíte jim vyslovit uznání. Jejich brankář chytal skvěle. Je to dobře uspořádaný tým, neutíkají od plánu. Funguje jim to.“
Anaheim potkala v pondělí velká nepříjemnost, která zápas významně ovlivnila. Po rozbruslení řekl brankář John Gibson trenérovi, že nemůže chytat. Ke svému prvnímu startu v play off NHL se tak musel postavit Jonathan Bernier.

Ještě v neděli přitom Gibson bruslil, což dávalo trenérovi naději, že by mohl nastoupit. „Uvažovali jsme tak na základě jeho nedělného stavu,“ řekl Carlyle. „Když ale dneska vstoupil na led, dal nám najevo, že chytat nemůže.“
Bernier nebyl v jednoduché pozici. Inkasoval dva góly z prvních tří střel. Kačeři se však nezvávali. Dvakrát dokázali stáhnout dvougólové manko. „O to víc to bolí, když víte, že jsme se dokázali vrátit. Tenhle tým ukazoval celý rok bojovnost a velkou vůli a nakonec rozhodnou takovéhle góly,“ mrzelo Ryana Keslera, který nemusí mít ve 33 letech další šanci na Stanley Cup.
Sestava Ducks byla rozbitá zraněními. Mužstvu chyběli produktivní útočníci Richard Rakell a Patrick Eaves. Randy Carlyle našel způsob, jak chybějící hráče v poli zastoupit, těžko se ale vyrovnával s nutností nahradit zraněného Johna Gibsona, za něhož nenašel odpovídající záskok.
„Když se na to podíváte, dali jsme tři góly. S tím bychom měli to utkání vyhrát,“ zlobil se Carlyle. „Tohle je hokej v play off. Když dáte tři góly v zápase, měli byste mít docela dobrou šanci na úspěch,“ dodal kouč, který tak v podstatě označil za viníka prohry Jonathana Berniera, jenž inkasoval čtyřikrát.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -