- Reklama -

Sean Couturier: je skvělé být zpátky v Praze

- Reklama -

Dalším z hráčů, kteří nám v rámci NHL Global Series 2019 poskytli rozhovor, byl útočník Philadelphie Sean Couturier. Ten není v Praze poprvé a má na ni navíc krásné vzpomínky.
V roce 2015 byl součástí kanadského týmu, který na světovém šampionátu v Praze a Ostravě vybojoval zlato. Kanada tehdy ovládla turnaj dominantním způsobem, když vyhrála všech deset zápasů. Pro Sidneyho Crosbyho to tehdy znamenalo vstup do prestižního Triple Gold Clubu.



Seane, jaké to je být zpátky na místě, kde jste se stal světovým šampionem?
Jsou to krásné vzpomínky a je skvělé být zpátky. Těším se na zápas. Tentokrát to však bude něco jiného. Je to NHL a my chceme získat dva body.
Jaké jste měl léto a jak se na začátku nové sezóny cítíte?
Osobně se cítím velmi dobře. Měl jsem poměrně náročné léto, hodně jsem na sobě pracoval a trénoval. Bylo potřeba dostavit se do přípravného kempu v dobré kondici, zvyknout si zase na rychlost. Zítra máme zápas a musíme být připraveni. Chceme vyhrát.
Jak si zvykáte na nového kouče Alaina Vigneaulta?
Má trochu odlišnou filozofii než jeho předchůdce. Ale je to skvělý trenér, vždyť byl za posledních deset let dvakrát ve finále Stanley Cupu. Je to chlap, který ví, co úspěch obnáší. Navíc se obklopil dalšími zkušenými trenéry, takže teď máme na střídačce opravdu výborné obsazení. Teď je na nás, abychom se správně naučili systém a pochopili způsob, jakým chce kouč hrát.
V létě jste přivedli několik posil, hráče jako Kevin Hayes, Justin Braun nebo Matt Niskanen. Co tihle chlapi do týmu přinesli?
Určitě hromadu zkušeností. Jsou to skvělí lídři, ve svých bývalých klubech hráli výborně a byli oporami. Určitě dodali naší soupisce hloubku a já jsem velmi spokojen s tím, jak naše sestava nyní vypadá.
Jak se vám líbí v Praze? Kam vás Jakub Voráček zavedl?
Byli jsme na výborné české večeři. Je to velké město a na Jakubovi je vidět, jakou má radost z toho, že tu hrajeme. Taky jsme zašli na fotbal. Je to tu moc fajn.
Došlo i na teambuilding nebo třeba večeři nováčků či podobné rituály?
Ne, kdepak. Celý tým vyrazil na společnou večeři i s trenéry, byli jsme v typické české restauraci. Ale na nějakou nováčkovskou zábavu nebyl správný čas. Přece jenom máme před zápasem, to je teď pro nás nejdůležitější.
Co očekáváte od zítřejšího zápasu?
Mělo by to být skvělé. Na mistrovství světa jsem poznal, že zdejší lidé hokej milují. Je to vidět i v ulicích. Jsem si jist, že zítra bude publikum pěkně hlasité. Doufejme, že lidé budou fandit nám.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -