- Reklama -

Seattle se připravuje na NHL. K budování klubu si přizval zkušeného kouče

- Reklama -

Fanda NHL
Bývalý trenér Dallasu a Arizony Dave Tippett posílil struktury vznikajícího klubu NHL v Seattlu. Ve společnosti Seattle Hockey, která má za úkol přinést do washingtonské metropole nejslavnější hokejovou ligu na světě, bude pomáhat jako konzultant.
„V životě se neustále snažíte hledat nové výzvy,“ okomentoval Tippett svůj nový krok. „Každý chce dělat občas něco nového a toto je pro mě jedno z takovýchto období,“ svěřil se šestapadesátiletý Kanaďan agentuře AP.

Rodák ze Saskatchewanu bude nyní pracovat v oblasti, jež dobře zná. Jeho nejstarší dcera a tři vnoučata žijí v nedalekém Bremertonu.
Tippett má za sebou jedenáctiletou hráčskou kariéru v NHL, nejvíce se ale zviditelnil na trenérské pozici. V roli šéfa lavičky působil naposledy u Coyotes, s nimiž se mu v roce 2012 podařilo postoupit do finále Západní konference. Předtím vedl mužstvo Stars.

Seattle se nachází uprostřed expanzního procesu, v rámci něhož pracuje mimo jiné na renovaci KeyAreny. Ta se má stát domovem nového celku už od sezóny 2020/2021. Komisionář NHL Gary Bettman nedávno řekl, že Rada guvernérů bude o přijetí 32. mančaftu soutěže hlasovat pravděpodobně už na podzim.

Titulní foto: Howard Ignatius / flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -