- Reklama -

Sebastian Aho se snaží uspět v kádru Islanders. Proti Devils byl klíčovým hráčem

- Reklama -

V NHL se nyní nacházejí dva hráči se jménem Sebastian Aho.
První z nich je útočníkem Caroliny, který v NHL hraje svoji druhou sezónu. Dvacetiletý rodák z Finska má v této sezóně už 33 bodů (13+20) a předpovídá se mu budoucnost superhvězdy.
Druhý Sebastian Aho hraje na pozici obránce za klub New York Islanders. Na kluzištích nejlepší ligy světa prozatím odehrál tři zápasy s bilancí dvou bodů (1+1). Je o rok starší než jeho jmenovec a na rozdíl od něho nepochází z Finska, ale ze Švédska.
Mladý obránce Islanders zaznamenal v nedělním utkání s New Jersey, které jeho tým vyhrál 5:4 po nájezdech, oba své body.
„Snažím se o to, abych získal své jméno zpět,“ usmíval se švédský zadák.

Proti Devils zaznamenal svůj první gól, když do konce třetí třetiny zbývalo 12 minut a 2 vteřiny a snížil stav utkání na 4:3. O několik minut později nahrál Calu Cluttebuckovi na vyrovnávací branku. Stal se tak klíčovým mužem utkání.
„O tomhle jsem snil už jako malý kluk,“ řekl Aho o svém prvním gólu. „Samozřejmě jsem cítil hodně emocí a radosti,“ dodává.
Po tomto zápase byl Aho odeslán zpět na farmu do Bridgeportu v AHL, aby zde mohl trénovat a odehrát dvě utkání. Důvodem je pětidenní přestávka Islanders, kteří mají své utkání na programu až v sobotu proti Rangers. Díky předváděným výkonům by bylo překvapení, kdyby Aho v tomto zápase chyběl.
„Zdá se mi, že je opravdu dobře připravený a ví, že je to dobrý hokejista. Umí tvořit hru. Prostě má ten x-faktor. Letos donutil hodně lidí, aby nad ním nevěřícně kroutili hlavou,“ prohlásil trenér Doug Weight.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -