- Reklama -

Sebevědomý a silnější. David Pastrňák je zpět v Bostonu a znovu střílí góly

- Reklama -

V minulé sezóně naskočil do prvního týmu Bruins až v jejím průběhu. Stihnul odehrát 46 utkání s bilancí 27 bodů (10+17). Byl nejmladším hráčem NHL. Letos se David Pastrňák vrací do stejné ligy přeci jen o něco zkušenější. Pořád mladý a s velkou budoucností, nicméně s tím, že už ví, co NHL obnáší.
„Na mě působí, jako že má víc sebevědomí,“ přivítal trenér Claude Julien. „Je trochu silnější, nepochybuji, že bude dál sílit. To říkám v dobrém. Právě v tom by měl být největší rozdíl.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V podobný vývoj doufá trenér u několika dalších mladých hráčů. Vedle Pastrňáka také u Ryana Spoonera. Julien očekává, že budou mít oba víc sebevědomí a na ledě budou méně nervózní. Víc sebevědomí ale neznamená domýšlivost, což naštěstí podle názoru novinářů u Pastrňáka nehrozí. Prostě se vrací do Bostonu s větší sebedůvěrou a vybudovanými vztahy uvnitř týmu.
Prozatím jen opakuje, že se chce znovu hlavně prosadit do prvního mužstva. Rozpoložení mladého Čecha dobře popsal jeho možný budoucí spoluhráč z útoku Patrice Bergeron:
„Je prostě šťastný, že je tady. Chce se učit. Jak se s každým baví, přináší do kabiny energii, kterou od mladého kluka čekáte. Myslím, že má také určité vůdcovské kvality, které časem rozvine. Hlavně je to ale ohromný mladý kluk a hokejista. Jeho hra nemá limity,“ říká uznale Bergeron

Pastrňák roli jednoho z vůdců zatím skromně odmítá. „Možná je to tím, jak mě mamka vychovávala,“ připustil určité předpoklady. „Pořád jsem ale na něco takového dost mladý. Snažím se jen být dobrým spoluhráčem, být na kluky příjemný.“
V přípravě zatím střídá spoluhráče, trenér hledá nejvhodnější složení formací. Nastupoval buď s Bradem Marchandem nebo s Mattem Beleskeym a Davidem Krejčím. Spolupráce s o deset let starším českým centrem přinesla ovoce hned v úterním přípravném duelu. Boston vyhrál nad Washingtonem 2:1pp, Pastrňák dal oba góly, Krejčí u obou asistoval.
„Samozřejmě bych rád hrál ve stejném útoku, kde si můžeme vytvořit nějakou chemii, ale kamkoli mě trenér postaví, tam se budu snažit odvést to nejlepší pro tým,“ řekl devatenáctiletý rodák z Havířova. „Zatím je ale brzy se o tom bavit,“ odmítl spekulace na téma budoucích spoluhráčů.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Boston – Washington 2:1pp (0:0, 0:0, 1:1 – 1:0)

Branky a asistence: 48:16 David Pastrňák (David Krejčí, Adam McQuaid), 60:12 David Pastrňák (David Krejčí, Torey Krug) – 49:35 Nate Schmidt (Madison Bowey, Zach Sill).
Střely na branku: Boston 12-7-12-1=32, Washington 11-11-5-0=27.
Přesilovky: 0/3, 1/3.
Brankáři: Z. McIntyre 10/9, M. Subban (od 29:43) 17/17 – J. Peters 15/15, P. Grubauer (od 29:43) 17/15.
Hvězdy utkání: D. Pastrňák, M. Subban, Frank Vatrano (všichni BOS).
Česká účast: David Patrňák, David Krejčí – .
Sestřih z utkání:

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -