- Reklama -

Sebevědomý Hughes. Jsem lepší než Kubalík, naznačil novinářům

- Reklama -

Obránce Vancouveru Quinn Hughes si věří na ledě i mimo něj.
Když dostal od novinářů otázku, zda se považuje za favorita na zisk Calder Trophy pro nejlepšího nováčka, nezaváhal.
„Ano, samozřejmě, věřím si,“ cituje jeho slova Ken Campbell z The Hockey News. „Nejsem ten, kdo o tom rozhoduje, ale hlavně v posledních 30 zápasech nevidím nikoho, kdo by byl lepší než já.“



20letý Američan nasbíral v předchozích 30 vystoupeních šest gólů a 19 asistencí, na ledě pak zaznamenal průměrný ice time 22:19. Z nováčků měl v daném časovém rozmezí lepší bodový zisk pouze Dominik Kubalík z Chicaga (31).
Hughes, který byl za únor oceněn titulem „Rookie of the Month“, je v probíhající sezóně s 51 body (8+43) nejproduktivnějším nováčkem. V počtu gólu ale jasně vede s 29 přesnými zásahy již zmíněný český forvard Blackhawks.
„Nejsem překvapený, protože jsem věřil, že se mi bude dařit dobře,“ dodal Hughes. „Snažím se celý život, proč bych měl být teda překvapený? Zároveň však nikdy nevíte, jak se věci vyvinou. Proto neztrácím pokoru.“
Mezi další velké adepty na Calderovu trofej se řadí Cale Makar z Colorada a Victor Olofsson z Buffala.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -