- Reklama -

Sedmé zápasy play off: Pro mnohé strašák, pro Lundqvista lahůdka

- Reklama -

Už to není jenom King Henrik, ale i Mr. Game 7! V rozhodujícím střetnutí proti Capitals Lundqvist znovu prokázal, že má nervy ze železa a v souboji maskovaných mužů předčil svého kanadského soka Bradena Holtbyho. Ve středečním utkání se švédský gólman blýskl pětatřiceti úspěšnými zákroky a po vítězství 2:1 si se svými mužstvem znovu zahraje finále Východní konference.
„Těžko se to popisuje. Snažíte se nemyslet moc dopředu, ale v tak vypjatém zápase je to velmi složité,“ popisoval Lundqvist, jaké pocity ho provázely v průběhu středečního večera. „Hraje se o všechno. Když chybí pět minut do konce základní hrací doby a pak přijde prodloužení, dobře víte, že stačí jedna osudová chyba a celá sezóna přijde vniveč. Ale když váš tým vstřelí rozhodující gól, je to nepopsatelně krásný pocit.“
Naopak pro hráče soupeře jsou sedmé zápasy proti Lundqvistovi a NY Rangers čirým utrpením. Švédský gólman uspěl na tomto poli již pošesté v kariéře (a pošesté v řadě), čímž dorovnal dosavadní rekordmany Martina Brodeura a Patricka Roye. V oněch šesti duelech inkasoval Lundqvist pokaždé maximálně jednu branku a dohromady pochytal 179 ze 184 střel.
A stejně jako loni proti Pittsburghu, i letos proti Washingtonu se Jezdci dokázali vyškrábat ze čtvrtfinálové propasti a otočit stav série z 1:3 na 4:3.

„V průběhu posledních několika let jsme si prošli mnohým. Posbírali jsme hodně zkušeností a prožili úžasné momenty, kterých si velmi cením. Ale člověk nemůže přešlapovat namístě, musíte jít svému štěstí naproti,“ řekl Lundqvist.
„Ale určitě je pro nás přínosem, že jsme si v minulých letech prošli tolika těžkými a vypjatými zápasy. Ve výsledku o všem rozhodne jediné utkání, jediný moment. My jsme hlavně vděční za to, že můžeme znovu bojovat o titul,“ dodal švédský gólman.
Už zítra čeká Jezdce první utkání semifinálové série proti Tampě Bay. Lundqvist už předčil Marca-Andrého Fleuryho i Bradena Hotbyho, překoná v souboji maskovaných mužů i Bena Bishopa?
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -