- Reklama -

Seguin se při svém návratu dvakrát trefil, ale neslavil. Hráčem večera se stal Palát

- Reklama -

Mohl to být skvělý comeback, ale nebyl. Tyler Seguin se vrátil do sestavy Dallasu po deseti zápasech, které vynechal kvůli potížím s kolenem, a hned vstřelil dvě branky. Bohužel, radost mu přinesly jen částečnou. Dallas, který na dvanáctém místě Západní konference už prakticky ztratil šanci na play off, prohrál na ledě Tampy Bay 5:4.
„Je to pořád stejný příběh. Můžeme se o tom bavit donekonečna, že nemůžeme ztrácet vyhrané zápasy, a právě to jsme dnes znovu předvedli. Je to všechno naše vina. Není pro to omluvy. Těžko se to polyká,“ konstatoval smutně autor dvou gólových tref.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Seguin rozvlnil síť poprvé v 15. minutě, kdy po přihrávce Jasona Spezzy vyrovnal na 1:1. Tampa do první sirény znovu odskočila do vedení. U obou jejich úvodních branek Antona Stralmana a Nikity Kučerova asistoval Ondřej Palát. Druhou trefu přidal Seguin v prostředním dějství, kdy ho krásně zpoza brány uvolnil John Klingberg.
„Tvrdě jsem makal, abych se vrátil do sestavy a byl jsem šťastný, že jsem zpátky,“ dodal Seguin. „Ani dva góly ale nepomohly, abychom dosáhli vítězství.“
Dallas k němu přitom měl dobře nakročeno. Po Seguinově druhém vyrovnání přidal třetí gól Vernon Fiddler a hosté vedli v Tampě 3:2. Třetí třetina však dokonale pohřbila jejich naděje. Alex Killorn a Victor Hedman nasměrovali znovu do vedení domácí. Necelou půl minutku před koncem pak navýšil skóre trefou do prázdné brány Brian Boyle, kosmetickou úpravu skóre na 5:4 provedl tři vteřiny před koncem Vernon Fiddler.
„Ve třetí třetině jsme byli agresivnější, vytvořili jsme si spoustu šancí a vstřelili dva rychlé góly,“ řekl Hedman. „Odvedli jsme dobrou práci, hodně jsme si nahrávali, abychom hru rozhýbali.“
U čtvrté branky asistoval potřetí v utkání Ondřej Palát, vyhlášený první hvězdou večera. Třiadvacetiletý rodák z Frýdku Místku tak má na svém bodovém účtu už 52 bodů (15+37) v 63 utkáních a je třetím nejproduktivnějším Čechem v NHL. V týmovém bodování Lightning to ovšem stačí až na čtvrté místo, lepší jsou Johnson (64), Stamkos (61) a Kučerov (56).
„Odehráli jsme další druhou třetinu, která pro nás nebyla dobrá,“ hodnotil český útočník. „Jakmile jsme ale přišli do šatny, věděli jsme, že máme dost sebevědomí vrátit se do zápasu, což se nám povedlo. Hrál proti nám dobrý tým, vždyť se rvou o play off.“

Foto/Photo by: Lisa Gansky

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -