- Reklama -

Seguin se v Dallasu našel, Hemský se ještě hledá

- Reklama -

Má nakročeno ke své nejproduktivnější sezóně v NHL. Pokud nepoleví v tempu, může útočit i na Maurice Richard Trophy. Po necelé třetině ročníku 2014-15 vede Tyler Seguin tabulku střelců s osmnácti zásahy do černého, na druhého Ricka Nashe (mimochodem vítěze zpřed jedenácti let) má dvougólový náskok.
„Je teď ve vrcholné formě. Má jednu z nejlepších střel v lize, dokáže se uvolnit, dynamicky bruslí. Když rozhýbe nohy, dokáže svou rychlostí konkurovat komukoliv,“ chválí svého svěřence trenér Dallasu Lindy Ruff.
Z dobré pohody kolegy z útoku těží rovněž Jamie Benn. Přesněji řečeno, ze vzájemné spolupráce těží oba dva. Seguin je s 31 příspěvky na třetím místě kanadského bodování, Benn s 23 uzavírá první dvacítku. Společně zařídili víc jak třetinu gólů Stars.
„Když zkombinujeme Tylera s Jamiem na křídle, jsou ještě nebezpečnější. V NHL máloco člověk zvládne sám a tihle dva se dokážou vzájemně využívat,“ pokračuje Ruff v hodnocení pro list Toronto Sun.
Seguin měl výrazné bodovací období ve druhé polovině října, potom si dal chvíli pauzu, ale navázal dalšími čtyřmi zápasy. Od 18. listopadu si ve čtyřech ze šesti startů připsal po dvou bodech, přičemž alespoň jeden z nich měl podobu branky. Neuspěl pouze proti Arizoně a netrefil se v posledním střetnutí s Coloradem, kdy si však připsal aspoň asistenci.
„Za mými výkony je nutné hledat spoustu věcí. Mnohem víc střílím. Jsem pátým rokem v lize, takže mám víc zkušeností. Druhou sezónu po sobě jsem na postu centra, předtím jsem pendloval mezi středem a křídlem,“ přichází s vysvětlením Seguin.
Někdejší dvojka draftu už se u Hvězd po loňském přestupu z Bostonu naplno aklimatizovala, letošní „prvoročáci“ jsou na tom trochu hůř. Řeč je zejména o předpokládaných ofenzivních hvězdách Jasonu Spezzovi a Aleši Hemském, nedávných parťácích z Ottawy.
Spezzova čísla nevypadají špatně, z 24 startů si připsal devatenáct bodů, Ruffa ale straší devět záporných bodů v tabulce pravdy. U Hemského se důvod ke spokojenosti hledá těžko. V hodnocení pobytu na ledě je ještě o jeden bod horší, ve statistikách se krčí jeden gól a pět asistencí.
„Měl několik skvělých příležitostí a když je nedal, dost ho to srazilo. Snažím se ho víc naučit našemu stylu hry – aby chodil více do šancí, když je v pásmu, a více střílel, aby vzrostly jeho šance,“ říká kouč Hvězd. „V poslední době už odvádí lepší práci, když se dostane do hry s Bennem a Seguinem. Když bude dělat správné věci, ono to přijde.“
„Někteří naši hráči mají problémy s tím, co se od nich očekává,“ pokračuje Lindy Ruff. „Ta tíha je velká a většina našich lídrů je mladá. Když jsme byli outsidery, nebyli jsme pod takovým tlakem, ale teď jsme na očích a někteří hráči s tím mají problém.“
Stars letos na jaře po pěti neúspěších získali poslední divokou kartu v Západní konferenci a postoupili do play off, kde v prvním kole vypadli s Anaheimem poměrem 2:4 na zápasy. V tomto ročníku se však „přetahují“ s Coloradem o poslední příčku v Centrální divizi a od postupu je momentálně dělí pět bodů.
„Zkoumal jsem naše prohry a nemají společného jmenovatele. Někdy dostaneme ošklivý gól, někdy náš hráč upadne. Jsou třetiny, které jsme odehráli opravdu špatně, a jiné, kdy jsme hráli skvěle a stejně přišli o vedení. Je to frustrující,“ krčí bezmocně rameny Lindy Ruff.
Foto:/Photo by: Lisa Gansky

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -