- Reklama -

Sekáč protrhl střeleckou smůlu. Uzdravený Palát se vrátil do sestavy Tampy a přihrál na dva góly

- Reklama -

Po jednatřiceti zápasech ukončil své střelecké trápení Jiří Sekáč, který se gólem a asistencí zasloužil o výhru Anaheimu 3:2 v prodloužení nad Coloradem. Český hokejista se trefil poprvé od 29. prosince 2014, kdy ještě působil v Montrealu. Od té doby zaznamenal jen pět asistencí.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Na svou první trefu v dresu kalifornského celku čekal Sekáč jedenáct utkání. Dočkal se ji až v pátečním duelu proti Avalanche, když ve 4. minutě poslal Ducks do vedení 1:0. Asistenci u jeho osmé branky v ročníku si připsal Tomáš Fleischmann. V polovině třetí třetiny si pak připsal asistenci u gólu Rickarda Rakella, který vyrovnal na 2:2.
Anaheim přetlačil svého soupeře až v prodloužení. Bonusový bod zajistil domácímu celku Corey Perry. Devětadvacetiletý rodák z Peterborough vyzrál na Semjona Varlamova v čase 61:25. Po čtvrté výhře v řadě se Kačeři osamostatnili na čele ligového pelotonu, před Montrealem (97 bodů) mají v tuto chvíli náskok dvou bodů.
Po třech vynechaných zápasech vinou zranění v dolní části těla se do sestavy Tampy Bay vrátil Ondřej Palát a hned dal o sobě hodně vědět. V nočním klání na ledě Amalie Arena se dvěma asistencemi podílel na výhře Blesků 3:1 nad Detroitem. Palát měl podíl na trefách Antona Stralmana a Stevena Stamkose. Prvně jmenovaný otevřel ve 22. minutě skóre utkání, Stamkos ho necelých 28 sekund před třetím klaksonem uzavřel střelou do prázdné branky při power play soupeře. Kanadský kanonýr tak počtvrté v kariéře překonal hranici čtyřiceti branek v sezóně.
40. branka Stevena Stamkose v letošní sezóně NHL

O tom, že Bolts letos porazili mužstvo z Hockeytownu ve všech třech vzájemných utkáních, rozhodla branka Alexe Killorna. Autorem čestného úspěchu Red Wings byl Tomáš Tatar. Slovenský forvard umazal nulu na kontě Bena Bishopa ve 27. minutě. Tatar zužitkoval přesilovou hru a poprvé v kariéře si připsal v jednom ročníku NHL 50 bodů (26+24).
Stejným poměrem uspělo New Jersey v Buffalu. Dva puky poslal za záda Anderse Lindbäcka kanadský křídelník Steve Bernier, jenž čekal na zápis do střelecké listiny čtrnáct zápasů. O třetí triumf Ďáblů za sebou se osmadvaceti bezchybnými zákroky přičinil náhradní gólman Keith Kinkaid. Vyzrát na něj dokázal pouze Matt Moulson. Jednatřicetiletý rodák z North York se prosadil v 52. minutě, kdy potrestal vyloučení Dainiuse Zubruse a tím stanovil konečnou podobu výsledku na 1:3.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -