- Reklama -

Sekáč se stěhuje do Kalifornie. Zahraje si vedle Getzlafa a Perryho?

- Reklama -

Z dvouleté smlouvy s Montrealem neodsloužil Jiří Sekáč ještě ani polovinu a už si může na seznamu zkušeností z NHL odškrtnout další položku. Český útočník byl dnes vyměněn do Anaheimu za jiného forvarda Devantea Smith-Pelleyho.
Ačkoliv ho v únoru trenér dvakrát jen posadil na tribunu (na začátku sezóny se mu to stalo sedmkrát v řadě), kladenský rodák se neloučí ve zlém. „Chtěl bych poděkovat celému klubu Canadiens, mým spoluhráčům a všem fanouškům za to, že se ke mně od mého příchodu do Montrealu chovali jako rodina,“ zveřejnil na svém twitterovém účtu.
„Zprávu o své výměně jsem dostal, když jsem se probudil, a v prvním chvíli to byl trochu šok. Už se ale těším a jsem nadšený, že se budu moci připojit k Ducks,“ dodal v následném interview pro RDS Sekáč, který by mohl dostat možnost přesvědčit o svých kvalitách i na levém křídle elitní formace vedle Ryana Getzlafa a Coreyho Perryho.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ducks získávají v Sekáčovi hráče, který v padesáti utkáních zaznamenal šestnáct bodů, na ledě přitom trávil v průměru necelých čtrnáct minut za zápas. Smith-Pelly má čísla téměř totožná (17 bodů z 54 startů), v jeho prospěch však hovoří zkušenosti z play off – loni byl s pěti brankami nejlepším střelcem Kačerů – a lepší předpoklady pro tvrdší hru.
Jeho noví spoluhráči už ho ovšem varovali, že si bude muset zvyknout na větší zájem médií i diváků. „Doteď sis možná myslel, že hokej je zábava. Jen počkej…“ vzkázal mu Brandon Prust.

Z finančního hlediska transakce mírně odlehčila rozpočtu Habs. Oba útočníci se po příští sezóně stanou chráněnými volnými hráči, přičemž Sekáč si může spolu s bonusy vydělat až 1,35 miliónu dolarů, zatímco Smith-Pelley má nasmlouváno 800 tisíc dolarů.
„Hledali jsme možnost, jak uspokojit naše potřeby, a Devante ji splňuje,“ řekl generální manažer Habs Marc Bergevin. „Museli jsme za něho zaplatit patřičnou cenu. Přejeme Jiřímu v Anaheimu jen to nejlepší.“
Smith-Pellyho zpráva o trejdu nadchla. „Doufám, že dostanu prostor v situacích, kde budu užitečný. Nejsem si jistý, jak je poskládaná soupiska Canadiens a kde bude moje místo, ale pokusím se něčemu přiučit co nejrychleji, abych byl hned užitečný.“
Foto/Photo by: Lisa Gansky

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -