- Reklama -

Sekera po děsivém pádu: Někdo nahoře mě musí mít rád

- Reklama -

Vypadalo to docela děsivě. Andrej Sekera se v úterním zápase snažil dohnat protihráče z Buffala u své branky, když škobrtl o roztažený beton brankáře Warda, ztratil rovnováhu a v plné rychlosti narazil do zadního mantinelu bez možnosti ochránit se. Z ledu mu pomohli spoluhráči a zápas pro něj skončil. Ve čtvrtek promluvil o tom, co se stalo.
„Věřte mi nebo ne, ale nemám ponětí. Cítil jsem se, jako bych byl snad 15 vteřin ve vzduchu. Díky bohu, že se nic vážného nestalo. Někdo ´tam nahoře´ mě asi musí mít hodně rád,“ řekl slovenský obránce po čtvrtečním tréninku Caroliny, kterého se zúčastnil 48 hodin po nešťastném pádu.
Je skoro zázrak, že pro něj neskončil žádným vážným zraněním. Ten okamžik vyděsil i jeho spoluhráče a trenéry. „Jednou jsem se na to podíval na videozáznamu a už nikdy to znovu vidět nechci. Může mluvit o velkém štěstí, že si nezlomil krk,“ prohlásil kouč Bill Peters.
Sekera ve čtvrtek za Hurricanes ještě nenastoupil, ale předpokládá se, že bude v sestavě týmu pro úterní zápas ve Winnipegu. „Nic není zlomeného, dokonce ani vazy nejsou poškozené. Můžu být šťastný, že mám jen nějaké odřeniny a pohmožděniny – nic vážného,“ oddechl si.
„Je to tvrdý chlapík. Ale pro příště bych něco podobného raději už nezažil,“ tvrdí Peters. Podle něj Sekerovo zranění v úterním zápase s Buffalem jeho svěřence na čas vykolejilo. Všichni byli zaskočeni tím, že by museli být delší dobu bez jednoho ze svých elitních obránců.
Pro Sekeru to byly v první třetině úterního utkání vůbec hodně perné okamžiky. Jeho kolizi s mantinelem totiž předcházel ještě jeden nepříjemný pád. V útočném pásmu rozjížděl akci, ale podklouzl, srazil se s útočníkem Buffala a vzápětí ještě se spoluhráčem. „Zranění se v hokeji prostě stávají, s tím je třeba se naučit bojovat,“ mávl rukou slovenský bek.

Příští zápas v TV: Toronto – Detroit, pá/so 17. října, 1:35, Fanda. Kompletní program zde.

Foto/Photo by: Benjamin Reed

- Reklama -
Jirka G. Novák
Narozen v roce 1977. NHL sleduji od 90. let. V letech 1996-2002 redaktor ČTK a zároveň několik let externí spolupracovník nhl.cz. Během té doby publikovány stovky článků ze všech oblastí sportu v mnoha českých denících. V letech 2003-2012 jeden ze zakládajících členů redakce sport.cz. Osobně se zúčastnil 6x mistrovství světa dospělých a 2x juniorských MS v hokeji, několika zápasů NHL. Spoluautor knihy o Dominiku Haškovi.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -