- Reklama -

Sen Anthonyho Manthy o NHL narušilo zranění

- Reklama -

Velká nepříjemnost postihla krátce před startem přípravného kempu Anthonyho Manthu. Nadějný útočník si totiž na nováčkovském turnaji v Traverse City zlomil holenní kost v pravé noze a předpokládaná doba jeho pracovní neschopnosti se odhaduje na dva měsíce.
Podle generálního manažera Red Wings Kena Hollanda se Mantha zranil v sobotním utkání proti Columbusu Blue Jackets (3:5), když vjel do rýhy v ledu a upadl. „Je to pravá noha. Operace nebude nutná,“ sdělil hlavní konstruktér soupisky Rudých křídel.
Mantha vynechal pondělní duel s Minnesotou a doufal, že se nebude jednat o nic vážného. Ve čtvrtek ale podstoupil předsezónní lékařské testy a ty odhalily, že si musí dát pauzu od hokeje na šest až osm týdnů.
„Stalo se to v první třetině, ale pokračoval jsem ve hře. Druhý den mě noha hodně bolela, tak jsem podstoupil vyšetření,“ řekl dvacetiletý mladík. „Možná jsem měl hned přestát hrát, ale v první chvíli jsem nevěděl, jak je to vážné.“
„Podobné situace už jsme v minulosti zažili. Tak to prostě je a nedá se s tím nic dělat. Je to příležitost pro ostatní hráče,“ sdělil Holland, jenž počítal s tím, že se Mantha v přípravných zápase popere o místo v jednom z prvních dvou útoků v týmu.
Zástupci Rudých křídel draftovali rodáka z Longueuil v roce 2013 z 20. pozice. Poslední čtyři sezóny odehrál v juniorském celku Val d’Or Foreurs. V minulé sezóně se stal nejproduktivnějším hráčem a nejlepším kanonýrem QMJHL, když v 57 zápasech nastřádal 120 kanadských bodů za 57 branek a 63 přihrávek.
Skvělé výkony předváděl také v play off, na triumfu Val d’Or Foreurs se podílel 24 góly a 14 asistencemi. Ve čtyřech utkáních na turnaji o Memorial Cup zaznamenal čtyř body (1+3). Mantha měl našlápnuto na to, aby si zajistil místo v hlavním týmu Detroitu. O to víc ho teď trápí, že se zranil.
„Samozřejmě, že mě to moc mrzí. S přihlédnutím k tomu, jak tvrdě jsem se letos v létě připravoval, je to pro mě opravdu hodně těžké,“ svěřuje se Mantha. „Budu na sobě usilovně pracovat a až se opět vrátím do formy a dostanu další šanci, tak si ji odpracuji,“ dodává odhodlaně.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -