- Reklama -

Série Columbusu skončila. Tortorella své hráče pochválil

- Reklama -

NHL s napětím sledovala, zda dokáže Columbus vyrovnat ligový rekord v počtu výher za sebou. Blue Jackets vstupovali ve čtvrtek do utkání s Washingtonem s nadějí na sedmnácté vítězství, což by znamenalo stejný výkon, jako je rekordní série Pittsburghu ze sezóny 1992-93. Radovali se ale nakonec domácí Capitals, kteří přejeli Columbus hladce 5:0.
Vznětlivý John Tortorella, trenér Blue Jackets, udělal po zápase výjimku. Cítil, že ji musí udělat. Když po utkání přišel do kabiny hostů, řekl svým hráčům, že je na ně hrdý.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Nechybělo moc a mohli vstoupit do historie. Bohužel se to nepovedlo. Columbus poprvé po skoro šesti týdnech prohrál. Sergej Bobrovskij lovil pětkrát puk ze sítě za svými zády, pochytal jen 18 střel. Za stavu 5:0 byl vystřídán Curtisem McElhinneym. Tortorella nebyl spokojený s průběhem zápasu, konec série ho však nemrzel.
„Obvykle nechodím do šatny, ať vyhrajeme nebo prohrajeme. To platí pro celý rok,“ řekl ke svým zvykům. „Tentokrát bych se ale cítil divně, kdybych to neudělal. Je to zatraceně dobrý tým. Na tohle mohou být hrdí.“
Jedna série skončila, další pomalu začíná. Washington vyhrál své čtvrté utkání v řadě. Hráči Capitals se netajili tím, že by Columbus doma rádi zastavili. Povedlo se jim to výborně. „Chtěl jsem tu sérii zastavit,“ řekl Justin Williams, který zvyšoval savým jedenáctým gólem v sezóně na 5:0. „Lhal bych, kdybych říkal, že jsem na to nemyslel. A dokázali jsme to.“
V kabině poražených vládla úplně jiná atmosféra. Nejvíc litoval výsledku Brandon Dubinsky, který skončil utkání s nejhorší bilancí -4. Znamená to, že byl na ledě u čtyř z pěti inkasovaných branek.
„Právě teď jsem uvnitř velmi zklamaný,“ řekl. „Musím se zlepšit. Tohle byl jeden z mých nejhorších výkonů v důležitém zápase během kariéry. Nemůžu být -4, nemůžu je takhle pouštět do přečíslení…“
Byl to přitom zrovna Dubinsky, kdo spoluhráče před pár dny povzbuzoval, aby se výzvě rekordní série postavili. „Řekl jsem jim: ‚Pojďme se s tím poprat, pojďme těch 18 výher udělat‘,“ přiznal útočník Jackets. „Proč bychom se toho měli bát? Je to skvělá příležitost.“
Washington byl ale nad síly rozjetého týmu. Po celé utkání měl herně navrch. Po první třetině vedl po gólech Winnika a Carlsona 2:0, po čtyřiceti minutách to bylo už 4:0. „Je to špatný pocit, protože to byl důležitý zápas a několik z našich hráčů myslím dneska předvedlo dobrý výkon. Pro mě je to zvlášť těžké, protože jsem nehrál to, čeho jsem schopný…“ litoval Brendan Dubinsky.
Hráči Columbusu, jež zůstávají na čele celé NHL, si můžou spravit chuť už o tomto víkendu. Hrají dva domácí zápasy, nejdřív s NY Rangers a pak s Philadelphií.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -