- Reklama -

Série Nashvillu s Winnipegem bude tou nejlepší v letošním play-off

- Reklama -

Už dávno bylo jasné, že k tomu dojde a nyní je to tady. Nejlepší série druhého kola a dost možná celého play-off.
Dva giganti ze Západní konference zakončili základní část v ligové tabulce na prvních dvou místech a na ostří nože bojovali o korunu krále Centrální divize. Je škoda, že k tomuto souboji titánů nedošlo o jedno kolo později, oba soupeři totiž mají dostatek zbraní na zisk Stanley Cupu.
Zde je několik důvodů, proč bude tato série tou nejlepší v letošním play-off.

SOUPISKY

Při pohledu na sílu a vyvážení obou mužstev je jasné, proč Jets i Predators patřili na špičku ligy.
Každý tým má v brance finalistu souboje o Vezina Trophy. Je téměř nemožné určit, jestli je výhodnější mít v bráně Pekku Rinneho nebo Connora Hellebuycka. Brankář Winnipegu měl ale lepší začátek play-off, když proti Minnesotě udržel úspěšnost ve čtyřech utkáních na 92,4 procentech.
Na modré čáře mají Predators zřejmě nejširší výběr v lize díky P.K. Subbanovi, Romanu Josim, Mattiasi Ekholmovi a Ryanu Ellisovi. Avšak ani Jets na tomto postu nijak nezaostávají. V prvním kole na svého brankáře pouštěli v průměru 25,2 střel.
V útoku oba týmy střídají pravidelně čtyři formace. Preds mají ve svém týmu hned šest hráčů, kteří dosáhli na 50 bodů v této sezóně. Ofenzíva Jets zase ukrývá čtyři hráče s nejméně 60 body.

PŘIZPŮSOBENÍ

Faktor přizpůsobení je jedním z nejvíce diskutovaných během play-off a právě na to se nejvíce soustředí všechny trenérské štáby. Pro Petera Laviolettea a Paula Maurice bude jistě stresující nacházet výhody proti svému protivníkovi. Každopádně sledovat obránce Josiho s Ellisem, jak se snaží uhlídat formaci vedenou Patrikem Lainem nebo P.K. Subbana při bránění Marka Scheifeleho a Blakea Wheelera, bude jistě zábava.
Zajímavé v této šachové partii bude sledování toho, kdo dokáže učinit správná rozhodnutí pro vítězství v sérii. To, co dělá tuto sérii tak vyrovnanou je fakt, že oba týmy mohou porazit svého protivníka v několika směrech. Obě soupisky mají úžasnou sílu, rychlost, dovednosti a skvělé speciální formace. Prostor pro chybování v této sérii tak téměř nebude.

VZRŮSTAJÍCÍ RIVALITA

Nejzajímavějším faktem na této sérii je fakt, že může jít o počátek nové rivality. NHL neplánuje měnit formát play-off, takže se tito soupeři mohou potkávat velmi často, podobně jako třeba Washington s Pittsburghem.
Oba týmy mají mladé jádro, které se může poměřovat s nejlepšími ještě hodně dlouho. Predators získali status favorita v loňském roce, kdy došli až do finále Stanley Cupu a letos vyhráli Presidents‘ Trophy pro nejlepší tým základní části. Jets si vypracovali soupisku s ambicemi na nejvyšší příčky teprve nedávno a toto je jejich první vážná zkouška. Okno na vítězství je pro oba týmy otevřené.
Pokud se budeme řídit výsledky ze základní části, mají Predators mírnou výhodu. Vyhráli tři z pěti vzájemných duelů, a pokud se budou i následující utkání vyvíjet podobně, hokejový svět čeká pořádný nervák. Dva z oněch zápasů skončily pouze jednogólovým rozdílem a ve čtyřech utkáních padlo osm a více gólů.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -