- Reklama -

Série s Floridou je za námi, je třeba hledět dál, burcuje své hráče trenér Islanders

- Reklama -

Duel s Floridou přinesl Ostrovanům hodně radosti. Vždyť nevyhráli sérii play off od roku 1993. Porážka Jágra a spol., tři vyhraná prodloužení, musely udělat fanouškům i hráčům z Brooklynu radost. Když se ale začínali chystat na druhé kolo, měli v hlavě jediné.
„Byla to skvělá série, musíme se ale pohnout a jít dál. Je to teprve první krok k tomu, kde chceme být,“ řekl trenér Jack Capuano.


Bude vás zajímat:


Série sotva skončila a Islanders, prý na přání televizních společností, rychle zahájí novou. Přestože na západě ještě není u konce série mezi Nashvillem a Anaheimem, která se bude dohrávat ve stejný den, tedy ve středu. Ostrované budou opět létat na jih Spojených států, na Floridu, kde se po Panterech utkají s Tampou Bay.
Trenér hráčům jasně vzkázal: „Je to skvělé vítězství, na které jsme hrdí, ale zatím jsme nedosáhli nic. Je to krok číslo jedna k našemu cíli, musíme se ujistit, že zůstaneme koncentrovaní. Byla to skvělá série, ale je za námi. Tak se na to musíte dívat, je třeba jít dál.“
„Očekávání jsou vysoká,“ řekl kapitán John Tavares, který nasbíral proti Floridě pět gólů a devět bodů v sedmi zápasech. „Chceme jít dál, nebylo to jen o tom přejít první kolo. Byl to velký krok v mnoha ohledech, nicméně v Tampě nás čeká další velká výzva.“
Lightning opravdu představují těžkého soupeře a Ostrované si uvědomují, co musí zlepšit, aby přes něj přešli. Dobře ví, že proti Floridě neodvedli zrovna nejlepší výkon. Teď už to bude jen těžší, výkonnostní úroveň je potřeba znovu zvýšit.
„Každý to víme,“ řekl obránce Johnny Boychuk, spolu s Nickem Leddym jediný hráč v sestavě Islanders, který už vyhrál Stanley Cup. „Nic nemáte jistého.“

Islanders budou pro další úspěch potřebovat další výborné výkony od brankáře Thomase Greisse, který rozhodně nemá moc zkušeností. Třicetiletý Němec odchytal do tohoto roku v play off jediný zápas, ještě v dresu San Jose v roce 2010.
Také v útoku budou muset přidat další formace a nejen ta Tavaresova, která zatím obstarávala většinu brankové produkce. Dá se očekávat, že Lightning nasadí na většinu série na Tavarese svého elitního beka Victora Hedmana. Další útočníci Islanders by z toho mohli těžit. Základ ale bude správné mentální nastavení. Vůle jít dál.
„Chci, aby si naši hráči některé věci uvědomili,“ zdůrazňuje Capuano. „Dvě sezóny se sto body, po 23 letech jsme v druhém kole play off, ok, ale na to se nemůžete ohlížet. Musíte se soustředit na to, jak můžeme ještě jako parta vyspět. Za tři až čtyři sezóny jsme prošli těžkými roky a teď jsme tady. Moc takových příležitostí nedostanete, je třeba se ujistit, že ji využijeme.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -