- Reklama -

Šest roků pro Barkova

- Reklama -

Dvacet čtyři bodů v první sezóně (z 54 zápasů), 36 ve druhé (ze 71 utkání), ve třetí zatím třicet. I tahle čísla přesvědčila vedení Floridy, že v Aleksanderu Barkovovi dříme velký potenciál. Panteři se proto rozhodli pojistit si služby vedoucího své elitní útočné formace na dalších šest let smlouvou za 35,4 miliónu dolarů.
„Moc kluků nedokáže tolik co on. Nemá prakticky žádná omezení,“ pronesl o svém kolegovi z prvního útoku Jaromír Jágr. „Zvládá všechno včetně defenzívy. Je to velký chlap, co tvrdě maká. Být na jeho místě, trochu víc bych ještě zapracoval na střele.“
Pochvalná slova z úst české hokejové legendy zazněla koncem listopadu v době, kdy se Barkov vracel do sestavy po léčení zlomené kosti v ruce. Jágr nabyl jediným, kdo vysoce hodnotil přínos finského mladíka pro tým.
„Je jak tažný kůň, lepší se zápas od zápasu,“ říkal hlavní kouč Gerard Gallant. „Hodně přispívá ofenzívě i defenzívě. Je přesně tím typem hráče, které si trenéři přejí mít v mužstvu. Můžete se na něho spolehnout ve všech situacích.“
Barkovovi, kterého Panthers draftovali v roce 2013 ze druhého místa, vyprší v létě nováčkovský kontrakt. Hodnota nové smlouvy, jejíž podepsání bude oficiálně oznámeno dnes večer před utkáním s Torontem, v prvních čtyřech letech poroste ze 4,5 miliónu dolarů na 6,9 miliónu. V páté sezóně přijde pokles na 4,75 mil. USD, v šesté vystoupá na své maximum 7,75 miliónu. Posledními dvěma sezónami Panteři oddálili vstup rodáka z Tampere mezi nechráněné volné hráče.
Po podpisu smlouvy s Barkovem má Florida obsazené posty prvních tří centrů do roku 2019, kdy vyprší kontrakt Daveu Bollandovi. Nick Bjugstad je vázán do léta 2021, Barkov ještě o rok déle.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -