- Reklama -

Šestizápasovou sérii vyhraje Chicago, říká Tomáš Kaberle

- Reklama -

Členové redakce nhlnews.cz, novinář Pavel Bárta a hokejisté František a Tomáš Kaberlovi se dnes rozhovořili o letošním finále Stanleyova poháru. Sérii mezi Tampou a Chicagem probrali ze všech možných úhlů a pohledů. Koho tipují na celkového vítěze tohoto ročníku NHL?

Martin Hrubý, redaktor nhlnews.cz

Tampa má mladý, perspektivní a rychlý tým, který se opírá o výkony brankáře Bena Bishopa. Skvělou práci odvádí první dva útoky. Lightning mají šikovné hráče (Stamkos, Johnson, Palát, Kučerov a další), kteří se umí dostávat do šancí a proměňovat je.
Bolts se ve finále určitě pokusí ještě zvýšit ničivou sílu své ofenzívy, ale nejsem si jist, že to bude na Chicago stačit. Pravděpodobně půjde o vyrovnanou sérii, ale mírným favoritem jsou pro mě Blackhawks. Ti mají v kádru mnohem víc hráčů, kteří poznali chuť vítězství ve Stanley Cupu. Triumfy Chicaga v play off  z let 2010 a 2013 snad ani není třeba připomínat. Lightning budou sice hladoví po úspěchu, ale zkušenější Hawks zvítězí 4:2 na zápasy.
Můj tip je 4-2 pro Chicago.

Pavel Krupička, redaktor nhlnews.cz

Chicago považuju za jeden z mála týmů, u kterého by se i v dnešní „nestálé“ době NHL dalo hovořit o dynastii. Přál bych úspěch Palátovi se Šustrem, Tampa Jestřábům cestu za titulem určitě pořádně znepříjemní, ale pohár nakonec stejně zvednou nad hlavu Blackhawks.
Můj tip je 4-2 pro Chicago.

Petr Novotný, šefredaktor časopisu Pro Hockey

Na Chicagu se projeví náročné série, které muselo absolvovat. Ben Bishop je v porovnání s Coreym Crawfordem o stupínek výš. Obrana Hawks si poradila se silovými hráči Ducks, ale s pohyblivými, perfektně sehranými útočníky Lightning bude mít problémy. Hawks zkrátka budou po většinu série tahat za kratší konec.
Můj tip je 4:2 pro Tampu Bay.

- Reklama -

Roman Blaha, redaktor nhlnews.cz

Přál bych to oběma týmům. Tampa je mi hodně sympatická, skvělou práci tam odvádí GM Yzerman a kouč Cooper. Mají mladý tým, hrají rychlý, přímočarý hokej. Vynikající jsou Triplets, tedy útok Palát-Johnson-Kučerov, mají Stevena Stamkose, velkou oporou je také Ben Bishop. V obraně dostávají hodně prostoru Stralman s Hedmanem. Bolts budou určitě hodně hladoví, navíc ukázali, že se nebojí nikoho.
Vyřadili samé slavné týmy – Detroit, Montreal a Rangers, dvakrát přitom zvládli úskalí rozhodujícího sedmého duelu, v obou případech bez inkasované branky! To svědčí o tom, jak je tento tým odolný a že už se v těchto momentech nerozklepe. Ale to stejné vlastně platí i pro Blackhawks.  Pokud by Lightning získali Stanley Cup a cestou vyřadili čtyři kluby Original Six, byl by to skutečný unikát.
Oproti tomu Chicago, to je obrovská kvalita a zkušenost, vždyť Blackhawks jsou ve finále potřetí za šest let, předchozí dvě série o Stanley Cup dovedli do vítězného konce. Spoléhají na elitní čtveřici obránců, zejména Duncan Keith hraje obrovské porce minut a předvádí fantastické výkony.
Vynikající lídry mají ve dvojici Toews-Kane, k tomu přidejme zkušené Hossu, Sharpa a bitvami play-off ošlehané mladší ročníky, jako jsou Saad, Shaw  a další, zaujal třeba i mladičký Teravainen. Corey Crawford už jednou dokázal, že je schopen pohár vychytat. Když jsem zmiňoval kouče Coopera, musím zmínit i lišáka Joela Quennevillea, jednoho z nejúspěšnějších koučů NHL.
Budu si užívat fantastický hokej a snad vyhraje ten lepší. Složení finále je pro mne osobně velmi atraktivní a dopadnout to může jakkoli. Zkusím tipnout Chicago v sedmi.
Můj tip je 4:3 pro Chicago.

František st. a Tomáš Kaberlovi

František st.: Chicago má zkušenosti a vynikající obranu, tam ta síla je, ale byl bych rád kdyby Tampa překvapila. Jak říká Marťas, mají mladej perspektivní tým, ale zkušenost hraje ve finálových bojích velkou roli. Tak takhle bych to viděl já.

Tomáš: Chicago hraje na 4 až 5 beků, ta obrana je opravdu silná, navíc je to hodně zkušenej tým. Přáli bychom to Tampě. Konferenční finále hrála skvěle, ale nevím, nevím. Snad to bude vyrovnaný a dobře se pobavíme. 

Oba se shodli na šestizápasové sérii vítězně pro Chicago.

Pavel Bárta, redaktor isport.cz

Pro Chicago mluví hlavně větší zkušenost a vyzrálost. Oba týmy jsou si v mnohém podobné. Mají skvělý útok, obranu, která to umí vzadu zavřít, když chce, a gólmany, kteří něco chytnou, pokud mají den a mužstvo jim pomůže.

Tým Tampy může být mladší, hladovější, ale ostřílení tahouni Blackhawks jako Toews, Kane (dát je k sobě, to byl další záblesk geniality kouče Quennevilla) nebo Keith vědí, jak to v takhle těžkých zápasech chodí, a co je potřeba k tomu, aby je zvládli.

Chicago taky už několikrát předvedlo, že žádný zápas ani série pro ně nejsou ztracené, bez ohledu na skóre. Ale to Lightning taky. Takže by to snad mělo dopadnout naopak? No, letošní finále slibuje super hokej. A víc se přikláním spíš k Chicagu.

Můj tip je 4:2 pro Chicago.

Daniel Reichel, redaktor nhlnews.cz

Nejlepší útok ligy přebije nejlepší obranu. Bude to krásná série, která nabídne okamžiky, jež se zapíší tučným písmem do análů NHL. Radost bude mít i americká televizní společnost NBC, kterou potěší vysoká TV sledovanost.
Můj tip je 4:3 pro Tampu.

Oficiální trailer na finálovou sérii:

- Reklama -
Pavel Šmerda
Narozen v krásném roce 1971, kdy ještě v lese zpívali ptáci a na stromech rostlo ovoce bez chemického postřiku :-), NHL mě fascinuje pro svoji rychlost a neuvěřitelně zvlaštní energíí, která mně okamžitě vtáhne do dění na ledě... Zvlášť atraktivní bylo pro mě sledování celé kariery mého nejoblíbenějšího hráče a tím není nikdo jiný než Tomáš Kaberle... Díky za vše Tome!

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -