- Reklama -

Sezóna nekončí! McDavid míří na mistrovství světa

- Reklama -

Connor McDavid není připraven na offseason. Kapitán Edmontonu Oilers byl podobně jako už dříve jeho spoluhráč Ryan Nugent-Hopkins přidán na soupisku Kanady pro mistrovství světa.
„Jet na světový šampionát není zrovna to, co byste si v květnu přáli. Každopádně je vždy čest reprezentovat svou zemi,“ cituje McDavidova slova portál nhl.com.


Zatím potvrzení hráči na kanadské soupisce:
Connor McDavid, Ryan Nugent-Hopkins (oba Edmonton), Ryan O’Reilly (Buffalo), Ryan Pulock, Mathew Barzal, Jordan Eberle (všichni NY Islanders), Thomas Chabot (Ottawa).


Jednadvacetiletý rodák z Ontaria naváže v Dánsku na svou účast z roku 2016, kdy Kanada vybojovala na turnaji v Rusku zlaté medaile. McDavid tehdy v deseti zápasech posbíral devět bodů a byl jednou z nejvýraznějších tváří svého mančaftu.
Šikovný útočník letos se 108 body obhájil Art Ross Trophy, Oilers se přesto postoupit do play-off nepodařilo .


Cesta na MS 2018: Slovákům se hroutí plány o posilách z NHL, Němci porazili Rusko

- Reklama -

Kromě McDavida a Nugent – Hopkinse se z Edmontonu na šampionátu objeví také forvard Leon Draisaitl. Dvaadvacetiletý Němec, který v tomto ročníku zaznamenal 70 bodů, hrál i na loňském domácím mistrovství.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -