- Reklama -

Shattenkirk rozhodl v nastavení o výhře Caps, Crosby zápas nedohrál

- Reklama -

Hokejisté Washingtonu Capitals by třetí zápas proti Pittsburghu mohli připodobnit k bláznivému letu. Až do 59. minuty bylo všechno v pořádku. Mužstvo si udržovalo dvoubrankové vedení, jenže jakmile se blížilo přistání, nastaly turbulence, v nichž Tučňáci během 48 vteřin srovnali skóre. Úspěšný dolet nakonec zařídil vítěznou trefou v prodloužení obránce Kevin Shattenkirk.
„Dnešní zápas byl pro nás všechny velkým testem. Bylo v něm hodně momentů, kdy jsme museli dokázat, z čeho jsme postaveni,“ nechal se slyšet hrdina večera, vyhlášený první hvězdou utkání.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Caps si zásluhou Nicklase Bäckströma a Jevgenije Kuzněcova ze 14., resp. 50. minuty vypracovali vedení 2:0. Pensylvánský klub ovšem v závěru vsadil vše na jednu kartu, když odvolal brankáře Marca-Andreho Fleuryho, což přineslo své ovoce. Jevgenij MalkinJustinem Schultzem zařídili nerozhodný stav.
V nastavení ale od začátku převzali iniciativu Capitals, kteří ji díky Shattenkirkově přesné střele v přesilové hře přetavili v konečný výsledek 3:2. Pens v sérii vedou 2:1.
Trenér Washingtonu Barry Trotz prozradil, co pronesl v kabině před prodloužením.
„Řekl jsem: ‚Je to pro nás další zkouška.‘ Musíte to dostat z hlavy a podle mě jsme v tom hodně dobří. Řekli jsme si: ‚Pojďme hrát.‘“ tvrdí Trotz.
„Přijeli jsme sem pro dvě výhry. Další mač bude ještě těžší,“ uvědomuje si Shattenkirk.
Washington se v PPG Paints Areně prezentoval efektivní fyzickou hrou.
„Přesně to musíte v play-off předvádět. Musíte hrát do těla a vypotit se. Chceme sérii natáhnout a fyzická hra je pro nás klíčová,“ prohlásil útočník T.J. Oshie.
Vítězný zásah Shattenkirka

„Je těžké porazit Washington. Je obtížné proti němu hrát. Našli jsme cestu, jak se vrátit do hry. Nestačilo to, ale odrazíme se od ní,“ varuje protivníka forvard Chris Kunitz.
Penguins se od 16. minuty museli vyrovnat se ztrátou Sidneyho Crosbyho, kterého nejdříve seknul Alex Ovečkin, kvůli čemuž kapitán Pens ztratil stabilitu, a dostal se tak do cesty Mattu Niskanenovi, jenž ho krosčekoval. Obránce Caps byl za zákrok vyloučen do konce zápasu. Zdali šlo o úmysl či nešťastnou náhodu, ví pouze Niskanen (viz ZDE).
Jestli bude lídr Tučňáků v sérii pokračovat, se teprve uvidí. Podle trenéra Pens Mikea Sullivana se přístup mužstva nezmění.
„Především doufáme, že bude moci hrát. Podle mě tenhle tým disponuje obrovským charakterem a talentem. Díky těmto vlastnostem jsme schopní se přenést přes všechna zranění. Dokazujeme to po celou sezonu. Pokračovali jsme v tom i dneska a budeme v tom pokračovat i nadále,“ neztrácí odhodlání Sullivan.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -