- Reklama -

Shattenkirk si chce splnit dětský sen – vyhrát Stanley Cup s NY Rangers

- Reklama -

Jeden z nejžádanějších obránců letošního trhu s nechráněnými volnými hráči, Kevin Shattenkirk, se dohodl na spolupráci se zástupci New Yorku Rangers. Americký hokejista podepsal s Jezdci čtyřletou smlouvu a podle agentury AP si vydělá celkem 26,6 miliónu dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Osmadvacetiletý zadák je srdcem Newyorčan. Vyrůstal v New Rochelle (New York), který se nachází sotva 33 kilometrů od slavné arény Madison Square Garden.
„Je to příležitost, která se mi může naskytnout jen jednou v kariéře. Cítil jsem, že toto je moje šance,“ uvedl Shattenkirk. „Rangers mají tým, z něhož jsem nesmírně nadšený. Nešlo jen o finanční stránku věci, roli sehrálo i mnoho jiných faktorů, kvůli nimž jsem se takto rozhodl,“ vysvětlil.
Shattenkirk prý dostal hned několik lukrativních nabídek od dalších zájemců z NHL, ale nakonec se ve svých požadavcích uskrovnil a dal přednost Rangers. „Samozřejmě, že musíte něco obětovat. Pokud chcete uskutečnit svůj životní sen, musíte být ochotni se něčeho vzdát,“ míní hráč, jehož nynější průměrný roční plat bude 6,65 miliónu dolarů.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Hvězdný obránce má za sebou nejvydařenější sezónu v NHL, ve které poprvé v kariéře pokořil padesátibodovou hranici: 56 bodů (13+43). Valnou část ročníku odehrál v St. Louis (61 zápasů, 11+31), které ho před uzávěrkou přestupů vyměnilo do Washingtonu (19 zápasů, 2+12). V play off odehrál za Capitals 13 utkání (1+5).
V létě mu vypršela čtyřletá smlouva na 17 milionů dolarů, kterou podepsal ještě v St. Louis. V úvodu své profesionální kariéry odehrál jednu sezónu v Coloradu, kteří ho draftovali v prvním kole roku 2007 ze 14. pozice. Rangers jsou tedy jeho čtvrtým zaměstnavatelem v NHL.
„Je to opravdu vzrušující. Těším se na to, že se stanu členem týmu, který může vyhrát Stanley Cup, což je můj celoživotní sen. Kdyby se mi to podařilo ve městě, které mám nejraději, byla by to ta nejúžasnější věc, které bych ve své hráčské kariéře mohl dosáhnout,“ uzavírá Shattenkirk.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -