- Reklama -

Shea Weber je zdravý a natěšený na nový ročník

- Reklama -

Fanshop týmuZadák s dělovou ranou Shea Weber loni i předloni značnou část ročníku promarodil. Kapitán Montrealu načíná čtvrtou sezonu v kanadském městě, ve které doufá, že konečně zažije nějaký týmový úspěch. Čtyřiatřicetiletý obránce prý vyléčil zdravotní neduhy, které jej brzdily v posledních dvou sezonách a je připraven jet naplno.
„Když jsem se vracel minulý rok, cítil jsem nejistotu, nevěděl jsem, kdy zase budu moci hrát. Tlačil jsem na to, abych se vrátil co nejdříve. Nyní vím, že jsem schopný jít do toho od začátku naplno,“ optimisticky mluvil s novináři Weber.
Canadiens chyběli třikrát v posledních čtyřech sezonách v play-off. Obzvláště loňská neúčast zanechala v kabině hořkou pachuť, Montrealu chybělo jedno vítězství na druhé místo na Wild Card, které nakonec uzmul pro sebe Columbus.
„Myslím, že jsme loni na to měli. Všichni vědí, že jsme tam skoro byli, 96 bodů vám ve většině případů na play-off stačí. Máme víceméně stejný tým jako loni, o něco starší a zkušenější, což by mělo pomoci,“ myslí si kanadský zadák.
Jaké je tedy řešení kapitána slavného kanadského klubu? Naprosto jednoduché, prostě je potřeba vyhrát o něco víc zápasů než loni. „Každý musí být o něco lepší než loni. Každý rok se vám musí podařit dokázat o něco víc. Nemůžete usnout na vavřínech, protože jestli ano, moc dlouho v této lize nevydržíte,“ rozpovídal se 30. kapitán Canadiens v historii.

Mírná nervozita

Shea Weber strávil v Nashvillu 11 sezon, v dresu Montrealu dosud 3. Obě mužstva mu svěřila kapitánské „C“ na dres kvůli jeho výtečným vůdčím schopnostem a zkušenostem. Ačkoliv však má doma zlatou medaili ze světového poháru, dvě zlaté olympijské medaile a jednu zlatou z mistrovství světa, Stanley Cup se mu stále vyhýbá. Nejdále zatím došel ještě s Predators ve třech případech do druhého kola.
Přítomnost Webera, který je v plné síle, by měla zvednout úspěšnost přesilovek. Loni Canadiens skončili na 30. místě s pouhými 13,2 % proměněných příležitostí v početní výhodě.
„Doufáte v dobrý začátek. Ten vám pomůže nabrat sebevědomí, ze kterého pak můžete čerpat dál,“ popsal urostlý zadák.
Je ještě tak zkušený mazák vůbec nervózní před předsezónním kempem? „Stále jste trošku nervózní před začátkem kempu. Nasáváte to nadšení a očekávání, které se vyskytují okolo mužstva. Nikdy nevíte, co od sebe a ostatních můžete čekat, ale jak čas postupujete, dostáváte se čím dál víc do tempa. Vzhledem k tomu, že jsem mohl celé léto trénovat a připravovat se… Těším se,“ zakončil svůj rozhovor Weber.
Titulní foto: Icon Sportswire
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -